Lipa bo zacvetela za cvetočo in obetajočo prihodnost mladih

datum: 21.10.2021
kategorija: Novice

Direktor Zavoda za šport Ajdovščina Uroš Pintar, župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin, vodja MKC Hiša mladih Tonja Ferjančič, sodelavka uprave iz področja družbenih zadev Erika Zavnik ter predsednik Mladinskega sveta Ajdovščina Lan Žvanut.

Pred kratkim je Občina Ajdovščina uspešno podaljšala certifikat Mladim prijazna občina. Ob pomembnem dosežku je Inštitut za mladinsko politiko občinam, ki so že drugič zapored uspešno podaljšale naziv, podelil še drevo – lipo, ki so jo posadili v Palah z dobrimi željami za rast in cvetočo prihodnost mladih.

Občina Ajdovščina je že drugič zapored uspešno ohranila naziv Mladim prijazna občina in se s tem zavezala, da si bo še naprej načrtno prizadevala za izboljšanje stanja mladih na raznolikih področjih delovanja. Lokalna skupnost temelji na aktivni participaciji mladih in nudi številne možnosti soodločanja in s tem oblikovanja trdne, priložnosti polne skupnosti za mlade. Ob ponovnem podaljšanju certifikata Mladim prijazna občina je naša občina prejela še drevo – lipo. Simbol, s katerim bomo mladim tlakovali pot v cvetočo in obetajočo prihodnost. Obenem je lipa simbol slovenskega naroda, kar mladim sporoča, da ne pozabijo na svoje korenine in pripadnost skupnosti. Lipo je v Športnorekreacijskem centru Pale, tik ob Mladinskem kulturnem centru Hiša mladih, posadil župan Tadej Beočanin, v družbi direktorja Zavoda za šport Uroša Pintarja in vodje MKC Hiša mladih Tonje Ferjančič ter predstavnikov Mladinskega sveta Ajdovščina. Hvala vsem, ki mladim omogočate pot v rastočo prihodnost!