Gradnja poslovne cone Mirce-jug se je začela

datum: 08.10.2021
kategorija: Novice

Potem ko je Občina Ajdovščina lani komunalno opremila še zadnji del kompleksa Pod železnico, sta v Poslovni coni Ajdovščina na vrsti še območji Mirce jug in Pod Fructalom. V Mircah so v teh dneh že zabrneli stroji – območje se bo celovito komunalno opremilo.

Zanimanje za gradnjo poslovnih in proizvodnih objektov v Ajdovščini ne pojenja. Občina Ajdovščina je za gradnjo novih delov v Poslovni coni Ajdovščina iz Evropskega sklada za regionalni razvoj uspela pridobiti 554 tisočakov, 237 tisoč evrov bo dodala država, ostalo bo zagotovil občinski proračun. Komunalna ureditev dveh območij – Mirce jug in Pod Fructalom bo stala 1,2 milijona evrov. Dela so se v Mircah že pričela, podjetje Stopar gradi komunalno opremo, dela bodo zaobjemala postavitev vodovodnega, kanalizacijskega in elektro ter telekomunikacijskega omrežja. Po zaključku tega sklopa bo sledilo urejanje območja Pod Fructalom, vključno z gradnjo novega krožišča na obvoznici. Prostora za nove poslovne prostore na obeh območjih bo za šest končnih investitorjev, pričakuje se več kot 30 novih delovnih mest. 

Naložba v prihodnost. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska Unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. 

MGRTEU