Prijazna in vabljiva otroška zobozdravniška čakalnica

datum: 26.09.2021
kategorija: Novice

Čakalnica otroške zobozdravniške ambulante v Zdravstvenem domu Ajdovščina je dobila novo podobo – ne zgolj podobo, pač pa kar celo zgodbo. Pobudo je dala sestra Damjana, idejno zasnovo so izdelali otroci na likovni delavnici, zgodbo so oživili Zofija, Polona in David iz Lične hiše.

poslikana zobozdravniška ambulanta Damjana Marc, diplomirana medicinska sestra, ki deluje na področju zobozdravstvene vzgoje in preventive, si želi, da bi otroci radi prihajali k njej in tudi k zobozdravniku. Dobro ve, da so vsi strahovi, povezani z zobozdravnikom, znotraj votli, zunaj jih pa nič ni, pa vseeno želi otrokom prijazno pot do zobozdravniške ambulante. Zato je v Lični hiši, katere umetniki so že porisali omarice v šolski in otroški ambulanti, prosila za pomoč še v čakalnici otroškega in šolskega zobozdravnika. Ta zgodba ima sicer že malo daljšo brado, saj se je pričela uresničevati pred dobrim letom na Otroških likovnih delavnicah Lične hiše. Otroci so našli pravo idejo, zasnovali zgodbo ter narisali risbe in skice, nato pa se je zgodil koronavirus … Pred dnevi so otroške ideje, risbe in skice vendarle oživele in zobozdravniška čakalnica je postala prava zgodba, skozi katero potuje zobna miška in srečuje prijatelje … Z akrilnimi barvami so omarice in zidove porisali in popisali Zofija, Polona in David iz Lične hiše.

 

Sestra Damjana sicer pravi, da zgodba še ni čisto do konca zaključena – manjka še posodica za dude, od katerih se bodo otroci v prisrčno porisani čakalnici znali posloviti tako, da je ne bodo več pogrešali. No, potem ima še precej želja – da bi bil tako pisan tudi njen kabinet za ustno higieno, kjer jo obiskujejo otroci, želi pa si tudi knjižne izdaje.