Vabljeni na delavnico Kreativnost in Inovativnost

datum: 22.09.2021
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina izvaja partnersko operacijo z naslovom Prostor doživetij pekarske in mlinarske tradicije, v okviru katere bo 28. septembra potekala delavnica Kreativnost in Inovativnost, ki bo udeležence spodbujala, da se vključijo v inovativno ustvarjanje idej in poslovnih priložnosti na temo dediščine, primarno s področja mlinarstva in pekarstva. Delavnica je tudi ena izmed vsebinskih sklopov Dnevov evropske kulturne dediščine.

Občina je prepoznala potrebo po ohranjanju in prezentaciji dediščine pekarstva in mlinarstva območja kruhLokalne akcijske skupine Vipavske doline. Operacija obsega prenovo dela objekta Rustjeve hiše v centru Ajdovščine, v katerem bo v nekdanji Rustjevi pekarni oblikovan Prostor doživetij pekarske in mlinarske tradicije. Operacija predvideva tudi aktivnost izdelave programskega koncepta prostora doživetij, oblikovanje turističnega produkta doživljajskega itinerarija ter aktivacijo in opolnomočenje ranljivih skupin in splošne javnosti skozi delavnice. Ena izmed teh se bo odvila v torek, 28. septembra, ob 9. uri v prostorih Območno obrtno-podjetniške zbornice Ajdovščina. Delavnica Kreativnost in Inovativnost bo udeležence motivirala, da se vključijo v inovativno ustvarjanje idej in poslovnih priložnosti na temo dediščine, primarno s področja mlinarstva in pekarstva. Oblikovalo se bo nabor možnih vsebin novega Prostora doživetij pekarske in mlinarske tradicije v centru mesta Ajdovščine, kjer je nekdaj delovala Rustjeva pekarna. S kreativnim razmišljanjem bo obravnavan poslovni potencial, ki ga nov prostor doživetij prinaša. Delavnica Kreativnost in Inovativnost bo aktivno vplivala na dvig znanj in kompetenc ciljnih skupin, primarno s področja pekarstva in mlinarstva. Verjamemo namreč, da sta prav kreativnost in inovativnost ključna za kreiranje novih poslovnih priložnosti. Delavnica bo spodbudila uresničevanje poslovnih idej in podjetniško aktivnost v Prostoru doživetij pekarske in mlinarske tradicije. Ciljne skupine bo nagovarjala k aktivni vključitvi, sooblikovanju in soustvarjanju vsebin družbe. Delavnica bo izvedena s strani Območne obrtno – podjetniške zbornice Ajdovščina, predavatelj bo Matic Batagelj. V primeru poslabšanja epidemioloških razmer bo delavnica potekala po spletu. Delavnica se izvaja tudi v sklopu Dnevov evropske kulturne dediščine in Tedna kulturne dediščine 2021 v okviru letošnje teme Dober Tek!

Vabljeni k udeležbi. Obvezna je predhodna prijava na e-mail eu.projects@ajdovscina.si ali na telefonsko številko 05 365 91 44.

 logo

Aktivnost se izvaja v okviru operacije Prostor doživetij pekarske in mlinarske tradicije, ki jo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. V operaciji poleg Občine Ajdovščina sodelujejo tudi partnerji iz različnih sektorjev: Ljudska univerza Ajdovščina, Pilonova galerija Ajdovščina, Območna obrtno – podjetniška zbornica Ajdovščina in Mlinotest d. d..