Kino pod zvezdami

datum: 29.07.2021
kategorija: Novice

Na zadnji julijski petek, jutri zvečer, bomo tudi v Ajdovščini uživali ob ogledu kakovostnih sodobnih evropskih filmov. V okviru Filmskega tedna Evropa bosta na sporedu najprej film za mladino 'Rocca spreminja svet', nato pa še za odrasle, izbran je danski film 'Nažgani'. Vstop bo ob spoštovanju PCT ukrepa prost, vabljeni!

Že nekaj let zapored Občina Ajdovščina sodeluje v projektu Filmski teden Evrope, tako si bomo jutri popoldan in zvečer privoščili dva odlična filma – prva projekcija, namenjena mladini, bo v Dvorani prve slovenske vlade, vremenoslovci pa zagotavljajo, da si bomo letos večerni film vendarle lahko privoščili pod zvezdnim nebom na Lavričevem trgu.

Ogled obeh filmov je brezplačen, obiskovalce pa prosimo, da spoštujejo PCT ukrep. Med obema projekcijama bodo na placu na pokušini vina, ki so na občinskem vinskem ocenjevanju prejela Listine odličnosti.

Petek, 30. julij, ob 18. uri, Dvorana prve slovenske vlade – Rocca spreminja svet

Film je sodobna, astronavtsko razigrana različica legendarne Pike Nogavičke. Poln je humorja in akcije, ki skozi družbenokritično lečo optimistično poudarja vrednote prijateljstva, medsebojnega spoštovanja, zaupanja in odgovornosti. Film je bil prikazan na različnih festivalih in je prejel tudi več mednarodnih nagrad. 

Petek, 30. julij, ob 21.30, Lavričev trg – Nažgani

Danska zgodba o štirih prijateljih, ki se lotijo nenavadnega eksperimenta, da bi ugotovili ali lahko z malce alkohola postanejo srečnejši ljudje in boljši učitelji. Zelo zabavno. Film z oskarjem za najboljši mednarodni film je bil prikazan na festivalu v Cannesu, svetovno premiero je doživel na festivalu v Torontu, ob oskarju pa je prejel še vrsto drugih pomembnih nagrad, tudi nagrado Evropske filmske akademije za najboljši film, režijo, scenarij in igralca.