Javni posvet Vse o cepljenju proti covidu-19: o varnosti in učinkovitosti cepiv

datum: 27.07.2021
kategorija: Koronavirus

Zdravniška zbornica Slovenije prireja že 3. javni posvet na temo cepljenja proti covidu-19, ki bo potekal v četrtek, 19. julija, ob 17. uri, preko spleta. Razpravljavci se bodo tokrat posvetili varnosti in učinkovitosti cepiv. Že danes med 13. in 18. uro pa bo v prostorih Zdravstvenega doma v Ajdovščini potekalo cepljenje za nenaročene.

Število okužb s koronavirusom se ponovno veča, zato stroka poziva k cepljenju. Prav danes je v ajdovskem Zdravstvenem domu med 13. in 18. uro napovedano cepljenje za nenaročene. s seboj imejte zdravstveno izkaznico in osebni dokument.

V Sloveniji je trenutno polno cepljenih 37,5 % prebivalstva. To je premalo za vrnitev nazaj v normalno življenje, kar kažejo tudi dnevne statistike na novo obolelih, ki se dvigajo. V nekem delu gre te nizke številke pripisati tudi premajhni informiranosti in nepoznavanju tako bolezni, kot predvsem cepiv. Zato Zdravniška zbornica Slovenije v sodelovanju z zdravstvenim ministrstvom prireja že 3. javni posvet Vse o cepljenju proti covidu-19, tokratna tema pa bo prav varnost in učinkovitost cepiv. Na posvetu bodo sodelovali vrhunski strokovnjaki za covid-19, zdravniki specialisti infektologije in klinične mikrobiologije: prof. dr. Bojana Beović, prof. dr. Janez Tomažič in prof. dr. Alojz Ihan ter specialistka ginekologije in porodništva Marijana Vidmar Šimic. Dogodek bo otvoril zdravstveni minister Janez Poklukar.

Posvet je odprt za javnost, spremljali ga boste lahko preko naslednje povezave: https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_5nLnj79IRCW7APr_Ks3H0A, registrirajte se vsaj uro pred začetkom dogodka.

Že zdaj pa ste tudi vabljeni, da vprašanja, ki jih imate v povezavi s covidom-19 in se dotikajo zgornjih tem, pošljete vnaprej na koronavirus@zzs-mcs.si.