Počitnice v rajski dolini

datum: 24.07.2021
kategorija: Novice

Poletje je na vrhuncu, vseeno pa so tudi letošnje počitnice – drugačne. Bolj premišljeno izbiramo počitniške destinacije, bolj previdno pakiramo počitniške kovčke. Mnogi ste si za letošnje počitnice omislili raziskovanje Slovenije, tudi Ajdovščina postaja vedno bolj zanimiva in atraktivna za obiskovalce. Dobrodošli v rajski dolini!

druzina-pohodnistvo-sveti-martin-2569_c_prw.jpgPo več kot letu dni omejitev zaradi pandemije vsi hrepenimo po počitniških doživetjih. Pa ni treba prav daleč, tudi naši kraji ponujajo izvrstne počitniške dogodivščine. Tako pravijo gostje, ki se namenoma ali pa po kakšnem naključju znajdejo v Vipavski dolini. Ni treba dosti skreniti s poti, hkrati pa sama po sebi rajska dolina ponuja nešteto zanimivih doživetij – za ljubitelje rekreacije in športa, celo adrenalinskega, za ljubitelje vina in kulinarike, pa za tiste, ki jih privlači naravna, kulturna ali tehnična dediščina – Ajdovščina je zrasla na temeljih preteklih obrti in industrije. Med letošnjimi počitnicami pa družabno življenje krojijo tudi mnoge prireditve. Izpostaviti velja tradicionalni festival Zven grajskih sten, ki s ponudbo kakovostnih koncertov poživlja četrtkove večere v Vipavskem Križu, srednjeveškem biseru sredi Vipavske doline. Množico pestrih dogodivščin ponuja tudi mesto Ajdovščina -  po prvem uličnem festivalu bo naslednje tri tedne na Lavričevem trgu gostoval tradicionalni Kašev letni vrt, pestro pa je tudi v Palah, okoli MKC Hiše mladih, kjer so do konca poletja obeta še nekaj zanimivih koncertov.

Če še niste izbrali svoje počitniške destinacije, ali pa vam ostaja kakšen neporabljen počitniški dan, vas vabimo v naše kraje. Za več o turistični ponudbi pobrskajte po osrednjem turističnem portalu Vipavske doline