Kašev letni vrt prihaja na plac!

datum: 22.07.2021
kategorija: Novice

Prihodnje tri vikende bo družabno življenje na Lavričevem trgu bogatil tradicionalni KAŠ-ev letni vrt. Zadnji petek v juliju se koncertom, predstavam in delavnicam pridružuje še filmski večer pod zvezdami. Vabljeni torej na pestro dogajanje in v dobro družbo – na plac.

KAŠ-ev letni vrt se je v svoji 25-letni zgodovini selil na različna prizorišča – začelo se je na dvorišču Lavričeve knjižnice, v zadnjih letih pa je bilo prizorišče poletnih druženj v organizaciji KAŠ-a v Palah. Prvič bo letni vrt gostoval v najlepšem središču mesta, na Lavričevem trgu.

 

Čakajo nas trije vikendi pestrega dogajanja, ki se začne v soboto, 24. 7., z večernim koncertom kar treh skupin. Prvi bodo na kitare zaigrali lokalni Tambura Team, ki bodo etno noto nato predali živahnim Čompam, večer pa bo zaključila legendarna skupina Orlek. Glasba bo odmevala še naslednji dve soboti – zapela bo perspektivna mlada pevka Eva Hočevar, gostili bomo kitarista Koala Voice Domna Don Holca in brezčasnega Adija Smolarja, glasbeno popotovanje pa bodo zadnji vikend zaključili avtohtoni Mart, Batista Cadillac in Prismojeni profesorji bluesa.

Nedeljski popoldnevi bodo namenjeni ustvarjanju in spoznavanju novega, večeri pa predstavam. Tako se nam obeta odlična nedeljska delavnica, na kateri bomo spoznavali svetovno čili kuhinjo z Adamom Šercem (Chili con Adam*), zabavno slikarsko ustvarjanje z Lično hišo (Velika ekspresija*) in domišljije polna avantura z Lavričevo hišo in pripovedno obliko »kamišibaj« (Literarnica na Lavriču).  Prvo nedeljo, 25. 7., bo v gosteh SiTi teater in predstava Slovenec in pol. Tudi druga nedelja bo v komičnem stilu, saj bodo avgust otvorili štirje stand-up komiki Gašper Bergant, Eldar Omerčič, Matic Kokošar in lokalni Blaž Curk. Za zadnji nedeljski večer pa se obetajo nostalgični spomini na prostrana potovanja, pohod po Španiji z ruzakom in flaško bo predstavila Tjašo Blaško.

filmski teden Evrope.jpgDodatno bo poletni dan v petek, 30. julija, obogatila še projekcija dveh evropskih filmov v okviru Filmskega tedna Evrope. Ob 18. uri bo v Dvorani prve slovenske vlade na sporedu mladinski film Rocca spreminja svet, ob mraku pa si bomo pod zvezdami na Lavričevem trgu privoščili še enega odraslega, večkrat nagrajenega, tudi dobitnika tujejezičnega oskarja – Nažgani. Med obema projekcijama bo na placu še pokušina vin, ki so na občinskem vinskem ocenjevanju prejela Listine odličnosti.

Poletna doživetja na placu so v polnem zamahu, privoščite si svojega!