V TIC-u razstavljena podpisana Pogačarjeva zelena majica

datum: 18.07.2021
kategorija: Novice

Kolesarski navdušenci že odpirajo penine – zadnja etapa letošnje nadvse razburljive dirke po Franciji bo le še parada do Elizejskih poljan, Tadej Pogačar pa bo ubranil zmago z lanske dirke ter ponovno poleg rumene osvojil tudi pikčasto in belo majico. Mi pa še nismo pozabili zelene, ki jo je osvojil na dirki Po Sloveniji, imamo jo tudi v Ajdovščini.

Pred dnevi je namreč komisija, ki je ocenjevala gostitelje dirke po Slovenije, razglasila rezultate. Zmagovalka, naj gostiteljica slovenske kolesarske dirke, je Mestna občina Nova Gorica. Prejela je pokal, enak tistemu, ki ga prejme zmagovalec dirke – gre za repliko 5.200 let starega kolesa, najdenega na ljubljanskem Barju. Hkrati pa je komisija odločila, da je bilo razpoloženje odlično ob celotni progi letošnje dirke Po Sloveniji, zato smo tudi vse ostale občine, ki smo sodelovale, prejele zmagovalni zelen dres, ki ga je podpisal Tadej Pogačar. »Komisija je zaradi izrednega odziva s strani občin oziroma destinacij, ki so v letošnjem letu sodelovale na dirki Po Sloveniji, sprejela odločitev, da tudi vse ostale destinacije prejmejo nagrado oziroma priznanje v obliki zelene majice zmagovalca s podpisom Tadeja Pogačarja, ne le za udeležbo in sodelovanje, pač pa za izjemno opravljeno delo na področju koordinacije pri organizaciji dirke ter številne aktivacije, ki so dirki dale prav poseben pečat in Slovenijo ter kolesarstvo še enkrat več postavile na športni in turistični zemljevid sveta,« je odločitev komentirala članica komisije Mojca Novak.

zelena majica Naša podpisana zelena majica je razstavljena izložbi ajdovskega tica. Največji oboževalci boste danes, na dan še ene Pogačarjeve zmage, lahko naredili »selfi« z njo. Predvsem pa vas vabimo na kolesarsko potepanje v Vipavsko dolino. Skozi naše kraje pelje veliko različnih kolesarskih tur, tako tiste panoramske, za turistično-rekreativne kolesarje, kot tudi vrhovi za "pogačarje". Doživite svojo lastno zmago.