ČAS ZA VAS. BRDA. VIPAVSKA DOLINA. KRAS.

datum: 17.07.2021
kategorija: Novice

Kampanija, ki je v lanskem poletju prvič združila tri vinske regije in pet destinacij v unikatno zgodbo prepleta kulturne in naravne dediščine z žlahtnimi avtohtonimi sortami vin, ter z odličnostjo nadgradila slovenski turizem, se vrača. V letu, ko Slovenija nosi lento evropske enogastronomske regije, bodo gostje lahko na povezanem teritoriju okušali krožnike »Čas za vas«.

Rdeča nit letošnjega dogajanja je odkrivanje raznolikosti in žlahtnosti teritorija preko kulinaričnih okusov. Posebej za ČASZAVASkampanijo so gostinci pripravili krožnike Čas za vas, ki so sestavljeni iz svežih lokalnih sestavin, pripravljeni pretežno po tradicionalnih receptih posamezne regije, z dodano noto kreativnosti kuharskih šefov. Na vinskih degustacijah pa bo vsaka destinacija, enako kot lani, v ospredje postavila paradnega konja: v Brdih rebulo, Vipavski dolini zelen, na Krasu teran. Vinarji bodo v menijih ponudli  tudi druge avtohtone sorte, pinelo, klarnico, vitovsko grganjo, na Brkinskem tudi  odlične žganice.

Kako do ugodnosti?

Recept je enostaven. Vsi, ki bodo v regiji prenočili vsaj 2 noči, ob nastanitvi prejmejo KARTICO ZVESTOBE. Ta jim odpira pot do odkritij največjih biserov dediščine ter edinstvenih okusov povezanega teritorija s posebnimi ugodnostmi:

·         Pri VINARJIH priložnost degustacije »Čas za vas« iz vzorcev lokalnih vin med njimi nepogrešljivih rebule, zelena in terana ter različnih starih domačih vinskih sort, na Krasu in v Brkinih pa tudi izvrstnih žganic.

·         Pri GOSTINCIH možnost naročila krožnika »Čas za vas« iz lokalnih sezonskih sestavin, ki bo obiskovalce na vsakem koraku presenetil z drugačnimi barvami in okusi.

·         Ob obisku ZNAMENITOSTI 20 % nižjo ceno vstopnine.

QR koda na kartici zvestobe gosta v vsakem trentuku popelje do ponudbe in URNIKOV odprtja znamenitosti, ki jih želijo obiskati ter gostinskih lokalov. Prvič imamo skupaj zbrano gostinsko ponudbo na ravni regije in možnost vsak dan v tednu ponuditi gostom odrt lokal s toplo hrano.

Doživetje lokalnih zgodb v družbi vodnikov

Raznolikost odtenkov barv briškega sonca, zelene Vipave in rdeče kraške jerine bodo lahko obiskovalci letos odkrivali v družbi lokalnih vodnikov. Na enem mestu smo zbrali kontakte usposobljenih spremljevalcev, ki jih lahko gostje najamejo in izlete nadgradijo z avtentičnimi zgodbami. Odkrivanje zamolčanih skrivnosti zgradb in ljudi, ki so v okolju pustili trajne sledi, lahko postane prava avantura. Letošnji boni omogočajo tudi plačilo vodenj in to priložnost zagotovo velja izkoristiti.

Več informacij o širokem naboru znamenitosti, gostinskih in nastanitvenih ponudnikih, vinarjev  in vodnikov, je na voljo na spletni povezavi: https://brda-vipavskadolina-kras.si/

Z vse večjim zanosom povezujemo teritorij v prepričjivo zgodbo, ki upoštevaje velikost, premore največ vinarjev, uvrščenih na svetovne TOP lestvice, največ Michelinovih zvezdic kuharskih chefov, največ zlatih in srebrnih slovenskih zelenih destinacij in okoljsko certificiranih ponudnikov turističnih storitev, največ znamenitosti z znamko UNESCO dediščine človeštva.  Čas za Vas. Brda. Vipavska dolina. Kras., ki letos povezuje preko 20 znamenitosti, preko 40 gostincev, preko 40 vinarjev in preko 100 lokalnih vodnikov, sledi Zelenim smernicam slovenskega turizma. V ospredje postavljamo spoznavanje avtohtonih posebnosti regije Brd, Vipavske doline in Krasa z Brkini, spodbujamo razpršitev gostov, odkrivanje kulinaričnih dobrot z lokalnimi sezonskimi darovi narave in kar je najbolj pomembno, tkemo trajne vezi med deležniki, ne zgolj znotraj destinacij, temveč na ravni celotne regije.

Zdaj je čas za vas, da prisluhnete zgodbam, ki vabijo v Brda, Vipavsko dolino in Kras!