Prvo srečanje za razvoj mestne tržnice že v torek

datum: 16.07.2021
kategorija: Novice

Staro mestno jedro Ajdovščine bo s prenovo mestne tržnice pridobilo pokrito tržnico – obogaten prostor srečevanja ponudnikov lokalne hrane iz Vipavske doline z mestnimi prebivalci, obiskovalci Ajdovščine in bližnjimi gostinci. Obetajo se srečanja, ki bodo povezala ključne akterje za razvoj in zasnovo mestne tržnice. Prvo srečanje bo že prihodnji teden, 20. julija, ob 18. uri, v prostorih Krajevne skupnosti Ajdovščina.

Prenova mestne tržnice Ajdovščina, za katero je Občina Ajdovščina pridobila skoraj dve tretjini nepovratnih sredstev iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, je že v fazi snovanja. Načrtujejo se nove vsebine in pristopi za ohranjanje in razvoj podeželja, ureditev prostora srečevanja ponudnikov s podeželja z mestnimi prebivalci in obiskovalci mestnega jedra.  Na osnovi pogovorov o tem, zakaj krepiti mestno tržnico, kakšen je doprinos tržnice k razvoju mesta in podeželja ter s kakšnimi izzivi se srečujejo ponudniki in kupci lokalne hrane, se bo v torek ob 18. uri v prostorih KS Ajdovščina odvilo prvo srečanje, ki je namenjen širši javnosti. Janez Furlan, vodja oddelka za gospodarstvo in razvojne zadeve pojasnjuje: »Del srečanj bo usmerjen v kmete, z namenom krepitve lokalne pridelave hrane, in promocijske aktivnosti usmerjene v kupce, občane, obiskovalce. Nagovarjali jih bomo k nakupovanju lokalne hrane, ker ocenjujemo, da je ta boljša, ima manjši ogljični odtis, ohranja kulturno krajino in spodbuja kmetijstvo v Vipavski dolini.« 

Vabljeni na srečanje za snovanje novih korakov razvoja mestne tržnice Prvo srečanje bo že v torek,  20. julija ob 18. uri v Domu krajanov Ajdovščina. Prijave in informacije: trznica@ajdovscina.si  ali na telefonski številki: 05 365 91 07. Do spletne prijavnice dostopate na tej povezavi: PRIJAVNICA.

Aktivnost se izvaja v okviru operacije Prenova mestne tržnice Ajdovščina, ki jo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Republika Slovenija v okviru Programa razvoja podeželja 2014–2020 / ukrep LEADER / podukrep 19.2.

LASLAS