Iz Črnomlja v Ajdovščino po nasvete

datum: 14.07.2021
kategorija: Novice

Pred dnevi so se v Ajdovščini mudili Črnomaljci – predstavniki občine, mladih in zavoda za turizem so prišli na ogled MKC Hiše mladih. Zanimalo jih je tako nastajanje objekta, kot vsebin, saj so tudi v Črnomlju pred podobnim projektom.

Naša občina je ponovno primer dobre prakse – MKC Hiša mladih je že od samega nastanka svojevrstna črnomeljposebnost. Če je hišo ob odprtju odlikovala predvsem nadvse prijetna arhitekturna zasnova, so se skozi leta delovanja v njej izoblikovali odlični vsebinski programi in projekti, ki odmevajo. Tudi do Črnomlja, od koder so nas pred dnevi obiskali direktorica občinske uprave s kolegicami iz oddelka za družbene zadeve, predstavniki mladinskih organizacij in turizma. Sprejeli so jih predstavniki naše uprave in MKC Hiše mladih. Ogledali so si objekt mladinskega hotela in centra, zanimalo jih je nastajanje, torej sam projekt izgradnje – v Črnomlju namreč želijo zapuščeno stavbo sredi mesta prenoviti na podoben način. Navdušeni pa so bili tudi nad predstavitvijo edinstvenih in učinkovitih projektov in programov za vključevanje mladih v lokalno skupnost, kot na primer projekt senčenja na delovnem mestu in program Mladost na burji.  

 

Ajdovščina v zadnjih letih beleži veliko podobnih obiskov iz uprav, zavodov, združenj, ki prihajajo na oglede dobrih praks, na pogovore o naših izkušnjah ter po nasvete. Uprava z županom na čelu se vedno z veseljem odzove in deli usmeritve in namige ter tako širi kolegialni in povezovalni krog ter prepoznavnost občine nasploh.