Znani uradni rezultati Moje pobude

datum: 12.07.2021
kategorija: Novice

Prejšnji teden je Komisija za vloge in pobude potrdila rezultate iz tretjega cikla participativnega proračuna Moja pobuda. Projekt je bil uspešen, glasovanja se je udeležilo 22 % upravičencev, kar je več kot pretekla leta. Izmed 84 prispelih vlog se je na glasovanje uvrstilo 64, izglasovanih je bilo 31 pobud, od tega 5 v skupini 'mladi'.

Tretja izvedba participativnega proračuna je pokazala, da so občanke in občani projekt že vzeli za svojega in je v tem času postal prepoznaven in vreden zaupanja. Uresničevanje pobud, ki jih predlagajo občani, je tako že postalo stalnica. Več  kot 80 pobud je prispelo na Občino, od tega se jih je 64 uvrstilo na glasovanje, 8 v skupini 'mladi'. Izglasovanih je bilo 31 pobud  v skupni vrednosti 420.000 evrov. Glasovanja se je udeležilo 22 % upravičencev, kar je 2 % več kot leta 2018. Najvišja udeležba na glasovanju je bila v KS Dolga Poljana (več kot 71 %), med mladimi pa v KS Gaberje (več kot 76 %). Največji odstotek udeležbe nasploh je bil zabeležen na tretjem območju – Vipavski griči.

Izkazalo se je, da povezanost in dobra organizacija posameznih skupnosti prinašata zgled, kako svojemu kraju zagotoviti nove priložnosti razvoja. Uspešnost projekta je pohvalil tudi župan Tadej Beočanin: »Posebej sem vesel, da je tudi ta cikel pokazal, da so občanke in občani sprejeli projekt Moja pobuda za svojega, da skozi projekt predlagajo in uresničujejo kvalitetne pobude in da o njih tudi glasujejo, kar kaže na dobro angažiranost posameznikov in skupnosti kot celote.«