Tudi v Ajdovščini cepljenje brez naročanja

datum: 14.06.2021
kategorija: Koronavirus

Iz Zdravstvenega doma Ajdovščina sporočajo, da bo v sredo, 16. junija, med 17. in 19. uro organizirano cepljenje proti COVID-19 brez naročanja. Tudi ta teden bo v prostorih MKC Hiše mladih v Palah potekalo testiranje s hitrimi antigenskimi testi.

Cepljenje brez naročanja, ki ga bodo v sredo, 16. junija, med 17. in 19. uro izvedli v Zdravstvenem domu Ajdovščina, je namenjeno občanom Ajdovščine in Vipave. Za cepljenje torej ni potrebno predhodno naročilo, s seboj imejte kartico zdravstvenega zavarovanja, zdravstvenemu delavcu na vhodu pa povejte, da ste prišli na cepljenje. Uporabljeno bo cepivo AstraZeneca, trenutno ima zdravstveni dom na zalogi 200 odmerkov tega cepiva. Če bo interes večji, bodo naročili dodatne količine in tak način cepljenja izvedli tudi v naslednjem tednu. Cepljenje z drugim odmerkom se bo predvidoma izvedlo 4 tedne (najkasneje 12 tednov) po prejemu prvega odmerka.

Tudi v tem tednu pa bo v MKC Hiša mladih v Palah potekalo testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Gospodarstveniki - obrtniki, trgovci - si lahko rezervirate termin, termini za splošno populacijo pa so objavljeni na spletni strani Zdravstvenega doma Ajdovščina