Odlično vzdušje na štartu 4. etape dirke Po Sloveniji na Lavričevem trgu

datum: 12.06.2021
kategorija: Novice

Štart 4. etape 27. dirke Po Sloveniji na Lavričevem trgu v Ajdovščini

Vzdušje na štartu 4. etape dirke Po Sloveniji je bilo vrhunsko! Lavričev trg, ki je gostil prvi večji dogodek po prenovi, je tako doživel najlepše mogoče odprtje. »Pogi, Pogi!« je grmelo po trgu ob prihodu »zelene majice«, gledalci so navdušeno pozdravili našega Kristjana Korena. Po zahtevni 4. etapi je Pogačar še bolj trdno v vodstvu 27. dirke Po Sloveniji.

Lavričev trg v pričakovanju kolesarske karavane.Ajdovščina je  odeta v zeleno – barvo kolesarske dirke Po Sloveniji. Štart kraljevske 4. etape na Lavričevem trgu je minil v odličnem vzdušju. Kolesarstvo je v naših krajih nadvse priljubljen šport, tako je množica navdušenih navijačev z glasnim navijanjem spodbujala tekmovalce od napolnjenega Lavričevega trga naprej ter ob celotni trasi skozi mesto. Iz Ajdovščine je kolesarska karavana krenila na najzahtevnejšo, kraljevsko etapo letošnje dirke, ki jo je na koncu dobil Diego Ullisi iz Pogačarjeve ekipe UAE Team Emirates. Pogačar v zeleni majici je z današnjim 2. mestom še utrdil vodstvo v skupnem seštevku. Kar dobršen del napete dirke po razgibani trasi pa je bil v ospredju tudi Kristjan Koren, ki je do 20 kilometrov pred ciljem vozil v ubežni skupini.

Odlično vzdušje, ki smo ga začeli v Ajdovščini, se je nadaljevalo ob vsej trasi dirke, kar bo zagotovo zaznamovalo kraljevsko etapo 27. slovenskega toura, ob razgibanem terenu, zanimivih preobratih, zahtevnih vzponih – Sveta Gora je pošteno namučila kolesarje – je dirko odlikovalo tudi lepo vreme. Doživetje je bilo popolno – za tekmovalce, za navijače ob progi, pa tudi za mednarodne televizijske gledalce. Nadejamo se, da jih bodo čudoviti posnetki znamenitosti in pokrajine, pa tudi vzdušja, ki so jih lovile kamere ob dirki, privabili na obisk in doživetja v naše kraje. 

 dirka po sloveniji 2021