»Objektiv otroški izziv« na pročelju Pilonove galerije

datum: 11.06.2021
kategorija: Novice

Razstava mladih fotografov iz Otroškega vrtca Ajdovščina na pročelju Pilonove galerije Ajdovščina

Na pročelju Pilonove galerije Ajdovščina je na ogled prav posebna razstava. Ustvarjali so otroci iz skupin Rdeče pike in Oranžni metulji Otroškega vrtca Ajdovščina Današnje odprtje je pospremil tudi župan Tadej Beočanin.

Odprtja razstave se je udeležil tudi župan Tadej Beočanin. Za ogled nadvse zanimive razstave vam ne bo treba vstopiti v galerijo, pač pa si boste umetnine ogledali kar na panojih v oknih in na pročelju stavbe Pilonove galerije. Fotografska razstava nosi naslov Objektiv otroški izziv in je plod aktivnega sodelovanja s fotografom Tadejem Bernikom, v okviru projekta SKUM. Namen projekta je predvsem vključevanje otrok v dejavnosti, povezane z umetnostjo in jim tako omogočiti stik z vrhunskimi umetniškimi izkušnjami.

Poustvarjene Pilonove fotografije Fotograf je sodeloval z vsako skupino mladih umetnikov posebej. Pri Rdečih pikah so s pomočjo fotografij spoznavali življenje nekoč in ga primerjali z današnjim. Uprizorili so Pilonove fotografije, nato pa so primerjali ujete črno-bele trenutke z dnevom v današnjem času, katerega foto-trenutke so lovili doma. Oranžni metulji pa so ob pripovedovanju zgodbe Nina v čudežni deželi stopili v svet domišljije in čustev. S pomočjo fotografiranja in kolažiranja so ustvarili svoje portrete in jih postavili na ozadja čudežnih dežel.

Stvaritve, na katere so mladi umetniki nadvse ponosni, so imenitne in vsekakor vredne ogleda.