Koledar prireditev se polni

datum: 11.06.2021
kategorija: Novice

Dirka po Sloveniji 2019 - v Ajdovščini smo gostili cilj kraljevske etape.

Življenje se počasi utirja nazaj v običajen ritem, ukrepi se počasi sproščajo, predvsem pa več družabnosti omogoča primeren letni čas, ki dopušča organizacijo dogodkov na prostem. Pred nami je prireditveno nadvse pester konec tedna. V Ajdovščini potekajo še zadnje priprave za sprejem kolesarske karavane dirke Po Sloveniji. Jutri popoldan se bodo v Lokavcu družila kulturna društva, v nedeljo pa smo povabljeni tudi na gorski tek na Malo goro.

Kljub dobrim obetom in prijaznim napovedim bo na mestu velika mera previdnosti. Na prireditvah spoštujte navodila organizatorjev ter aktualne ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa  – držite se na distanci, razkužujte roke, ob večji množici ljudi pa si tudi na prostem le nadenite masko.

 

Ob množici drobnih dogodkov se v Ajdovščini ta konec tedna napovedujejo trije vrhunci. Dirka Po Sloveniji bo sobotno kraljevsko etapo pričela prav v središču Ajdovščine, na Lavričevem trgu. Mesto bo to dopoldne torej precej zasedeno, v izogib slabi volji ob zaporah in gneči raje vaš avtomobil parkirajte na robu mesta ali ga celo pustite doma, in do prizorišča dogodka naredite kakšen korak več.

Moški pevski zbor Napev iz Batuj, v Batujah. Sobotno popoldne bo pestro v Lokavcu – ob 18. uri se namreč na dvorišču pred Dvorano Edmunda Čibeja napoveduje tradicionalno druženje Zveze kulturnih društev Ajdovščina Pod modrim nebom, na katerem se bo predstavilo kar 12 različnih društev – glasbene zasedbe, pevski sestavi, dramske skupine …

gorski tek na malo goro.jpgIz Lokavca pa v Kamnje, kjer bo v nedeljo zjutraj štart 12. Gorskega teka na Malo goro. Tek je precej priljubljen med tekači, trasa teka poteka iz središča vasi po pretežno gozdnih poteh in planinskih stezah do koče na Mali gori (1034m). Tek šteje za DP v gorskih tekih za veteranske kategorije, ter za pokal Primorskih gorskih tekov.

Za še več napovedi pobrskajte po koledarju lokalnih dogodkov in si izberite svoje doživetje, ali pa lep konec tedna izkoristite za rekreacijo – pohodne in kolesarske poti po Vipavski dolini vabijo.