Na delovnem obisku minister Vrtovec

datum: 09.06.2021
kategorija: Novice

Na delovnem obisku v Ajdovščini se je mudil minister Jerner Vrtovec.

Potem ko se je minister Vrtovec v Cerknem z župani udeležil Sveta Goriške razvojne regije, se je ustavil tudi v Ajdovščini, kjer se je v občinski stavbi sestal z županom Tadejem Beočaninom. Delovni sestanek je potekal na temo infrastrukturnih projektov na našem območju.

Minister Jernej Vrtovec je včeraj obiskal Goriško regijo, na delovnem sestanku se je mudil tudi v Ajdovščini, na temo načrtovanih projektov, ki jih Občina Ajdovščina uresničuje v sodelovanju z Ministrstvom za infrastrukturo in Direkcijo za infrastrukturo. Beseda je tekla o nadaljnjih korakih za izgradnjo površin za pešce in kolesarje v mestu, pa tudi o kolesarski stezi med Ajdovščino in Vipavo ter o rekonstrukciji križišča na obvoznici. Dotaknili so se tudi dolgoročnejših projektov, kot sta denimo železniška proga Ajdovščina - Vrhnika in vzhodna ajdovska obvoznica, ki bi razbremenila promet po mestu.

Vse več tudi manjših aktivnosti na področju prometne infrastrukture se odvija na našem območju. Veliko teženj občina usmerja v izgradnjo avtobusnih postajališč ob regionalni cesti, vse več aktivnosti pa poteka tudi za pričetek izgradnje krožišča na Colu. Minister je naznanil, da bo pričetek gradnje tega projekta že v tem letu. Obetajo pa se tudi zavijalni pasovi iz glavne prometnice skozi dolino proti nekaterim vasem, ki bodo prispevali k boljši prometni varnosti.  "Zadovoljen sem, da je minister izrazil veliko podporo pri projektih, ki bodo zagotovili boljšo prometno infrastrukturo tako v mestu kot na podeželju, neprecenljivo pa bodo pripomogli k izboljšanju prometne varnosti," je ob obisku ministra izpostavil župan, Tadej Beočanin.