V Ajdovščini bo večnamenska gimnastična dvorana

datum: 11.05.2021
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina je bila uspešna na razpisu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in je za gradnjo večnamenske gimnastične dvorane uspela pridobiti kar 1.144.000 evrov. Gradbena dela bodo stekla še v tem letu. Večnamenska dvorana Osnovne šole Danila Lokarja bo umeščena med malo in veliko dvorano v Športnem centru Police.

Izgradnja večnamenske gimnastične dvorane na Policah je že več let na vrhu seznama želja občine Ajdovščina. Za izvedbo dvomilijonske investicije se je Občina prijavila na razpis Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Uspeh na razpisu je Ajdovščini doprinesel 1.144.000 evrov sredstev, ki bodo omogočila, da se bo gradnja pričela že v tem letu. Vsa potrebna dokumentacija kot tudi gradbeno dovoljenje so že pridobljeni – dvorana bo zrasla med malo in veliko dvorano v Športnem centru Police in bo prostore v času pouka nudila učenkam in učencem Osnovne šole Danila Lokarja, v popoldanskem času pa bo namenjena vsem posameznikom in klubom, željnim športnih aktivnosti. Večnamenska dvorana bo zaobjemala 1.032,87 m2 površine, zgrajena bo v dveh nadstropjih, v spodnjem bodo garderobe in drugi večnamenski prostori, v nadstropju pa dvorana s tribunami.  

Z novo športno infrastrukturo bo občina Ajdovščina pridobila novo športno površino za varno in kvalitetno izvajanje osnovnošolskega vzgojno-izobraževalnega procesa v matični OŠ Danila Lokarja Ajdovščina. Z realizacijo projekta bodo zagotovljeni osnovni pogoji za nemoteno izvedbo osnovnošolskega pouka športne vzgoje ter obšolskih interesnih dejavnosti učencev. Zagotovilo se bo urejeno, varno in zdravo okolje za bivanje in izobraževanje učencev ter ustrezne pogoje za kvalitetno vzgojno-izobraževalno delo učiteljev ter drugega osebja, ki bodo prostore koristili v popoldanskih terminih.