Že drugo leto zapored drugačen velikonočni ponedeljek

datum: 05.04.2021
kategorija: Novice

Razgled z Male gore

Z velikonočnim ponedeljkom se izteka najpomembnejši krščanski praznik. Na Vipavskem smo se na današnji praznični dan tradicionalno sprehodili na Malo Goro, popoldan pa se družili s pinelo na Planini. Obe prireditvi bosta počakali na bolj zdrave čase, še vedno smo namreč globoko v epidemiji koronavirusa.

Čeprav je po tradiciji velikonočni ponedeljek dan za izlete in obiske, pa druženj in prireditev še ni na vidiku. Že drugo leto zapored je odpovedan velikonočno pohod na Malo goro, prav tako ne bo druženja s pinelo na Planini. Epidemija koronavirusa se je globoko zajedla v vse pore našega življenja, tako je še za ves teden zapovedana ustavitev javnega življenja. Najbolj varno je te čase preživljati v naših 'mehurčkih', izven njih pa spoštovati enostavne varovalne ukrepe. Na srečo naša dežela ponuja veliko možnosti za aktivno preživljanje prostega časa – velikonočne kalorije lahko hitro 'pokurimo' na premnogih poteh, peš ali s kolesom, v hrib ali po ravnem. Prav tako je pinela v kleteh domačih vinogradnikov enako imenitna kot v predkoronskem času, spletna tržnica Na borjaču pa odprta tako rekoč non-stop.  

Že drugo leto zapored je velikonočni ponedeljek drugačen, preživite ga kar se da ustvarjalno, predvsem pa varno. Da bo prihodnje leto takšen, kot ga pričakujemo in si ga želimo, pa lahko dosežemo z lastnim odgovornim ravnanjem.