Želimo vam doživeto velikonočno praznovanje

datum: 03.04.2021
kategorija: Novice

Utrinki z velikonočne razstave v Vipavskem Križu.

Pred nami je velikonočni vikend, ki ga bomo preživeli nekoliko drugače, kot smo bili vajeni poprej. Namesto prazničnega druženja se bomo letos s sorodniki in prijatelji povezali na daljavo, a naj nas praznično vzdušje in v pomlad odeta narava navdata z optimizmom in energijo za prihodnje dni.

Epidemija je dodobra posegla tudi v praznovanje velikonočnih praznikov. Čeprav bo v nedeljo, 4. aprila, izjemoma dovoljeno zbiranje dveh družin, pa so vsa ostala tradicionalna zbiranja in verski obredi odpovedani. Katoliške ustanove so poskrbele, da verniki obredja lahko spremljajo preko različnih medijev. Tudi slovenski škofi so pozvali k praznovanju v ožjem družinskem krogu: »Vabimo in spodbujamo vas, da vse velikonočne obrede in slovesnosti, ki so izvedljive v krogu družin in gospodinjstev, pripravite s preprostim srcem in v krogu svojih domačih.« Zapirajo se tudi cerkve, odprte so zgolj za osebno molitev, odpovedane so svete maše, zato poziv k spremljanju bogoslužij na spletu.  Spored najdete na spletni strani katoliške cerkve.  Škofje so se v svojem pismu zahvalili vsem, ki z nadčloveškimi napori skrbijo za omejevanje epidemije, ki je dodobra zaznamovala vse sfere življenja.

Da bomo iz epidemije izšli kot zmagovalci, preživite praznike, ki so pred nami, v krogu svojih najbližjih, obdani s trenutki, ki vas navdihujejo. Izkoristite lepe pomladni dni za odkrivanje prebujajoče se Vipavske doline, ki skriva v sebi mnogo očarljivih kotičkov. Naj bodo pomladni dnevi navdih za boljše čase, ki bodo zagotovo prišli.

Lepe praznike!