Pipistrel je občini Ajdovščina podaril 25 defibrilatorjev

datum: 18.03.2021
kategorija: Novice

Podjetje Pipistrel je občini Ajdovščina doniralo 25 defibrilatorjev, ki so nameščeni na lokacijah znotraj občine, kjer jih doslej še ni bilo. Od zdaj naprej se občina Ajdovščina lahko pohvali, da znotraj njenih meja ni več nobene vasi ali zaselka brez defibrilatorja. Simbolno predajo so danes na Planini opravili direktor podjetja Pipistrel Ivo Boscarol s sodelavci, župan Tadej Beočanin in direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina Egon Stopar.

Pipistrel nadaljuje uspešno sodelovanje z občino Ajdovščina na področju družbene odgovornosti z pipistrel 2namenom izboljšanja splošne zdravstvene varnosti občanov. Občina Ajdovščina je z donacijo Pipistrelovih defibrilatorjev bogatejša za 25 novih, kar pomeni, da imamo na našem območju skupno nameščenih že 58 naprav, ki s pomočjo električnega sunka rešujejo življenja.  Za namestitev nove pridobitve in kvalitetne omarice za hrambo naprav je poskrbela Občina Ajdovščina. Novi defibrilatorji so bili nameščeni po  krajevnih skupnostih in zaselkih, kar bo doprineslo k boljši zdravstveni varnosti, saj so ravno najbolj oddaljeni zaselki najbolj kritični glede odzivnosti ob morebitni nesreči. Pred Domom krajanov na Planini pri Ajdovščini je potekala simbolna predaja defibrilatorjev, v kateri so sodelovali župan občine Ajdovščina, direktor skupine Pipistrel in direktor Zdravstvenega doma Ajdovščina.

 

Ivo Boscarol je v svoji izjavi izpostavil pomembnost družbene odgovornosti podjetja, saj je uspeh pogojen tudi z okoljem, v katerem deluje, zato mu po svojih najboljših močeh vrača z raznolikimi dobrodelnimi akcijami. Dr. Tine Tomažič, direktor razvojnega inštituta podjetja Pipistrel, je izpostavil, da se podjetje ves čas usmerja v izboljšanje kvalitete občank in občanov, tokrat pa so šli še korak naprej in z donacijo omogočili, da je 90 % občanov v roku dveh minut omogočena možnost do ohranitve življenja. Župan Tadej Beočanin je izrekel veliko zahvalo podjetju Pipistrel, ki je s svojo dobrodelno naravnanostjo že večkrat pomagal lokalni skupnosti. »Po donaciji zaščitnih sredstev aprila lani nas je tokrat razveselila donacija 25 defibrilatorjev, s pipistrel 3katerimi smo pridobili celostno oskrbo s pomembno napravo, ki rešuje življenja. Trdno in vsestransko sodelovanje med gospodarstvom in lokalno skupnost je temelj za visoko bivanjsko kvaliteto vseh občank in občanov,« je že izpostavil župan. Dobrodelna gesta je poleg Občine in podjetja vključila tudi Zdravstveni dom. Direktor je poudaril, da so defibrilatorji najnovejši, imajo vse funkcije in so enostavni za uporabo. Zdravstveni dom bo v najkrajšem možnem času in ko bodo epidemiološke razmere to dopuščale, organiziral brezplačna usposabljanja za občane o pravilni uporabi naprave in nudenju temeljnih postopkov oživljanja. Kljub temu, da si vsi želimo, da nam nikoli ne bi bilo potrebno naprave uporabi, pa je dobro vedeti, da znamo pomagati in mogoče celo rešiti življenje. Hvala vsem, ki k dvigu zdravstvene varnosti in oskrbe pripomorete!