Objavljen je Javni razpis za sofinanciranje prireditev v občini Ajdovščina v letu 2021

datum: 26.02.2021
kategorija: Novice

Na spletni strani Občine Ajdovščina je danes objavljen Javni razpis za sofinanciranje prireditev v občini Ajdovščina v letu 2021. Predmet javnega razpisa je sofinanciranje turističnih in športnih prireditev. Epidemija in ukrepi za preprečevanje širjenja koronavirusa imajo bistveni vpliv prav na to področje, čemur je prilagojen tudi letošnji razpis. Prijavitelji naj bodo zato pozorni na novosti in posebnosti letošnjega razpisa.

Povezava do objave JR za sofinanciranje prireditev v občini Ajdovščina za leto 2021

Občina Ajdovščina bo sofinancirala prijavljene prireditve, ki bodo realizirane v času od 1. 1. 2021 do 31. 12. 2021 na območju občine Ajdovščina. Izjema so prireditve iz sklopa 1.11 – Druge turistične prireditve – Občina Ajdovščina bo preko razpisa sofinancirala le tiste, ki so tradicionalno umeščene v obdobje med 1. 7. in 31. 12., ali tiste, ki bodo letos prvič ali drugič organizirane v navedenem času. Ne bodo pa sofinancirani tisti dogodki, ki se tradicionalno odvijajo v prvi polovici leta, pa bi jih zaradi epidemije organizatorji želeli izvesti kasneje. Za datum izvedbe prireditve se šteje datum pričetka posameznega dogodka. 

Prijavitelj mora za vsako prireditev, ki jo prijavlja na razpis, oddati svojo vlogo. Elektronske vloge se izpolni preko spletnega portala ajdovscina.e-razpisi.si. Povezava do  elektronskih vlog je dostopna tudi na spletni strani Občine Ajdovščina www.ajdovscina.si. Dostopne bodo do 19. 3. 2021, ko se izteče rok za prijavo na razpis. 

Izpolnjen e-obrazec za prijavo je nato potrebno natisniti iz aplikacije ter ga lastnoročno podpisati in žigosati, nato pa do vključno 19. 3. 2021 (velja datum poštnega žiga) v zaprti in označeni ovojnici oddati priporočeno po pošti na naslov Občine Ajdovščina, Cesta 5. maja 6a, 5270 Ajdovščina, ali osebno dostaviti na sedež Občine v poslovnem času občinske uprave – v obdobju trajanja epidemije je potrebno za oddajo vloge na sedežu Občine pozvoniti pri vhodnih vratih.  

Izjema so prireditve Silvestrovanje, Božično-novoletni sejem ter Drsanje s spremljevalnim programom, za katere je rok za oddajo natisnjenih, podpisanih in žigosanih vlog do vključno 1. 9. 2021 (velja datum poštnega žiga). 

Upoštevane bodo samo vloge, ki bodo izpolnjene preko spletnega portala, natisnjene in priporočeno po pošti, ali v osebno v poslovnem času, v roku poslane na Občino Ajdovščina.

Novosti:

Občina Ajdovščina stremi k trajnostnemu razvoju, zato si trajnostnih rešitev želimo tudi pri organizaciji prireditev. Bodite pozorni na nov pogoj, ki se glasi, da morajo prijavitelji sofinanciranih prireditev pri serviranju jedi ter pijač ponuditi pribor, lončke, krožnike in slamice, ki niso iz plastičnih materialov za enkratno uporabo.

Hkrati so vsi prijavitelji sofinanciranih prireditev dolžni poskrbeti za spoštovanje vseh veljavnih ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe s koronavirusom.