Brošura promocijskega centra

datum: 25.02.2021
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina in Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina, kot projektna partnerja v okviru LAS Vipavska dolina, konec meseca februarja zaključujeta z aktivnostmi operacije sodelovanja »Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost«, ki je na našem področju poseben poudarek posvečala revitalizaciji tradicionalnih obrti mlinarstva in pekarstva.

Zadnja izmed mnogih naših aktivnosti je bila priprava predstavitvene brošure, ki bo služila promociji predstavitvenega centra Rustjeva hiša. Rustjeva hiša se nahaja v starem mestnem jedru Ajdovščine, v njej je najmanj od začetka dvajsetega stoletja pa vse do njegovih sedemdesetih let delovala Ruštjeva pekarna, zadnja od malih pekarn v Ajdovščini, ki so nadaljevale tradicijo izpred 2. svetovne vojne.

Rustjeva hiša predstavlja poklon kruhu in preteklim rodovom. Je simbol bogate dediščine, ki je v mestu omogočila razvoj sodobne pekarske industrije in bo po koncu obnovitvenih del zaživela kot center imenovan tudi Rustjeva hiša kruha, v katerem se bodo izvajale različne kulturne, izobraževalne, umetniške in zabavne dejavnosti s poudarkom na dediščini mlinarstva in pekarstva.

Brošura je izdana v nakladi 2000 izvodov, pri čemer bo enako število izvodov predstavljalo slovensko, angleško, italijansko in tudi nemško verzijo. Z večjezičnimi verzijami je izpolnjena naša želja, da nagovorimo ne samo domačine, ampak tudi obiskovalce iz tujine, ki bodo obiskali Ajdovščino in se podali na pot odkrivanja dediščine naših krajev, ki bo s pomočjo brošure še toliko bolj poučna in prijetna.

Prelistajte brošuro: Zrna, ki so kruh postala 

Logotip Lokalne akcijske skupine Vipavska dolina LOGO PRP-LEADER-EU-SLO-barvni.jpg

Operacija sodelovanja LAS »Domače in umetnostne obrti – dediščina in sodobnost« je sofinancirana s sredstvi Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja preko Programa razvoja podeželja RS za obdobje 2014 – 2020 / ukrep LEADER/podukrep 19.3.