Športnikom in rekreativcem odprta vrata športnega centra

datum: 17.02.2021
kategorija: Koronavirus

Z novim odlokom je vlada delno sprostila ukrepe tudi na področju športnih programov, tako za športnike kot tudi za rekreativce. Svoja vrata je tako včeraj odprl tudi Zavod za šport Ajdovščina, kjer po prilagojenem urniku ter ostalih omejitvah lahko koristite pokriti bazen, fitnes in plezalno steno. Še vedno pa na našem območju ostajajo zaprta javna otroška igrišča in zunanja športna igrišča.

Na področju športno rekreativne dejavnosti lahko odslej telovadijo vse generacije prebivalcev, ob upoštevanju priporočil NIJZ ter doslednem izvajanju zaščitnih ukrepov. Sproščanja ukrepov so se razveselili tudi v ajdovskem Zavodu za šport, kjer so že včeraj omogočili vadbo v fitnesu, plezanje na plezalni steni in plavanje v pokritem bazenu. Pokriti bazen bo za zunanje uporabnike obratoval od ponedeljka do sobote med 11.30 in 14.00 uro ter 16.00 in 18.30. Trajanje obiska je omejeno na 1 uro in 15 minut z največ 10 obiskovalcev naenkrat v bazenu. Fitnes bo obiskovalcem na voljo vsak dan od 12. do 20. ure, z omejitvijo do največ 10 odraslih oseb naenkrat. Na plezalno steno pa se lahko povzpnete v popoldanskem času med 16. in 20. uro. Več podrobnosti si preberite za spletni strani Zavoda za šport Ajdovščina. Za uporabo športnih objektov je potrebna predhodna najava na telefonsko številko: 051 442 553. 

Zavod za šport pa je trenutne epidemiološke razmere izkoristil za adaptacijo parketa velike dvorane v Športnem centru Ajdovščina.  Na novo sta prebarvana 6-metrska prostora pred obema goloma, odbojkarski prostor je označen z živahno, ajdovsko prepoznano, zeleno barvo. Osvežene podobe na sredini igrišča pa je bil deležen tudi občinski grb.