Pust bo pregnal zimo

datum: 16.02.2021
kategorija: Novice

Tradicionalnega pustovanja, ki je vsako leto napolnilo dvorano na Policah, letos, ukrepom primerno, ne bo. Mladinski kulturni center Hiša mladih pa pustno rajanje seli na splet, vabljeni k 'maškaranju' – najboljše maske bodo nagrajene. Za pustne dobrote skrbi podjetje Mlinotest, ki vsako leto ocvre kar 3 milijone carsko dobrih krofov, pustnih norčij pa so najbolj veseli naši najmlajši, ki so se včeraj vrnili v šolske klopi in vrtce.

Odženimo zimo in še virus zraven, obeležimo naš tradicionalen praznik – PUST, sporočajo iz Mladinskega centra v Palah.  Letos se pustno rajanje žal seli na splet, a nagrade kljub temu čakajo na najbolj izvirne maske. Že od pustne sobote dalje poteka zbiranje fotografij ali videoposnetkov, ki jih lahko še danes – vse tja do 19. ure – objavite na FB strani MKC Hiša mladih. Razglasitev najboljših mask bo v sredo, od 10. ure dalje, zato pozorno spremljajte njihovo FB stran. Sodelujete pa lahko tudi preko e-maila:  info@mc-hisamladih.si.

Veliko veselja so maškare prinesle našim najmlajšim, ki so se v pustnih maskah sprehodili po mestnem jedru in pozdravili mimoidoče. Pustni čas pa je po tradiciji tudi čas slastnih pregreh – od 'žepce', do krofov. Najboljše cvrejo v Mlinotestu – tako meni tudi komisija letošnjega 21. senzoričnega ocenjevanja Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, saj sta bila oba vzorčna krofa z mareličnim polnilom nagrajena z zlatim priznanjem. Danes, na pustni torek, jih bodo na Mlinotestu scvrli nekaj tisoč, kupite pa jih lahko kar iz avtomobila, pred njihovo maloprodajno trgovino. Naj bo pustovanje norčavo, razigrano in naj prežene zimo!