Tudi Ajdovščina z odprtim WIFI omrežjem!

datum: 23.01.2021
kategorija: Novice

Če vas bo v sredi Ajdovščine vaš pametni telefon obvestil o odprtem internetnem omrežju WIFI4EU, le kliknite in ga uporabljajte – tudi naše mesto je namreč dobilo brezplačni brezžični visoko hitrostni širokopasovni internetni dostop. Več kot ga bomo rabili, boljše možnosti si bomo odprli za nadaljnji razvoj projekta.

Raba omrežja WIFI4EU je popolnoma varna, ob prijavi v omrežje se vam bo najprej odprla prijavna stran, po prijavi vas bo odpeljalo na spletno stran Občine Ajdovščina, nato pa so vam vrata v spletni svet odprta. Občina Ajdovščina je projekt izvedla na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih.

Brezplačno spletno omrežje WIFI4EU je v občini Ajdovščina uporabnikom na voljo na več javnih površinah, s poudarkom na turistično zanimivih krajih – do njega je moč dostopati v mestnem središču in Prešernovi ulici v okolici TIC-a ter pred Dvorano prve slovenske vlade. Dostop je omogočen tudi v grajskem vrtu, skozi grajsko pasažo, ki vodi do pešpoti ob Hublju, deluje tudi v občinski stavbi in prostorih Krajevne skupnosti Ajdovščina – na kar šestih lokacijah pa je moč dostopati do omrežja v Zdravstvenem domu. Nekaj dostopov je tudi izven mesta, in sicer v Vipavskem Križu ter v Lokavcu, v Dvorani Edmunda Čibeja.

Vse občanke in občane vabimo, da se v čim večji meri poslužujejo brezplačne uporabe omrežja WiFi4EU, saj je prav uporaba odločilna za nadaljnji razvoj projekta.