Sopotniki še naprej na poti z dvema voziloma

datum: 12.01.2021
kategorija: Novice

Avtocenter Crono je z novim letom podaljšal brezplačno uporabo vozila Citroen C3 Aircross za prevoze starostnikov, ki se izvajajo v okviru zavoda Sopotniki. Donatorska pogodba je podpisana za leto dni, na veselje naših najstarejših občank in občanov, ki jih prostovoljci s prevozi razveseljujejo tudi v teh kriznih, epidemioloških časih. Skupno so v lanskem letu opravili več kot 600 prevozov.

Ajdovsko podjetje Crono bo za potrebe prevozov starostnikov še naprej nudilo brezplačno uporabo svojega vozila Citroen C3 Aircross. Njihova zgleda vredna gesta vključuje tudi celostno vzdrževanje avtomobila – registracijo, menjavo pnevmatik ter druge stroške, ki so povezani z brezhibnim delovanjem vozila. Zavod Sopotnik v Ajdovščini tako tako tudi v tem letu prevoze izvajal z dvema avtomobiloma – e-golfom in Citroenom. Navkljub epidemiji, ki je dodobra zaznamovala vse sfere našega življenja, pred veliko sopotnikipreizkušenj pa postavila prav starostnike, povpraševanje po prevozih ni usahnilo. Skupno so z obema voziloma lani opravili okrog 35.000 kilometrov in tako starostnikom olajšali marsikatero pot do cilja. Kar 25 vestnih in plemenitih prostovoljcev nudi prevoze za 270 starostnikov. Povprečno opravijo okrog 150 prostovoljskih ur na mesec. Trenutno prevozi potekajo le do zdravstvenih storitev, ob upoštevanju vseh predpisov in ukrepov za preprečevanje širjenja okužbe. V vozilu imajo poleg maske in razkužila med voznikom in sovoznikom nameščeno tudi pregrado, ki še dodatno onemogoča prenos okužbe. Doslej še niso imeli kakršnih koli primerov okužbe ali morebitnega upada povpraševanja. »Zagotovo k tekočemu poteku prevozov precej prispeva dejstvo, da imamo na voljo dva avtomobila, v nasprotnem primeru bi bilo vse skupaj precej težje izpeljati,« pojasnjuje Matjaž Jazbar, koordinator Sopotnikov na Ajdovskem, in dodaja: »Predvsem bi se rad zahvalil vsem voznicam in voznikom, ker resnično opravljajo plemenito delo in kljub ne najboljšim časom so vsi vedno na voljo in predano opravijo vsak prevoz, kar se lepo vidi in vrača tudi skozi hvaležnost, ki jo dnevno izkazujejo uporabniki.« Ob tem pa napoveduje, da bodo sopotniki odslej dalje vozili starostnike tudi na cepljenje proti covid-19. Več informacij dobite pri koordinatorju na telefonski številki: 051 339 944 .


Sopotnikom želimo veliko varno prevoženih kilometrov in nasmejanih ter hvaležnih obrazov naših starostnikov tudi v prihodnje. Ostanite ČlovekČlovekuSopotnik! Ob tej priložnosti se iskreno zahvaljujemo podjetju Avtocenter Crono za plemenito gesto, ki bo našim starostnikom olajšala marsikatero skrb in omogočila varne prevoze do želenega cilja.