Ukrepi ponovno zaprli vrata

datum: 11.01.2021
kategorija: Koronavirus

Vrata zapira tudi Pilonova galerija Ajdovščina, kjer prav v teh dneh postavljajo novo občasno razstavo. Povabljeni na virtualni ogled razstave.

Po nekaj aktivnih dneh so se s soboto ponovno zaprla vrata nekaterih dejavnosti. Tako je do nadaljnjega zaprt Športni center Ajdovščina, Pilonova galerija Ajdovščina vabi na virtualni ogled razstave, v Lavričevi knjižnici pa je izposoja vezana na vnaprejšnje naročilo.

V Športnem centru Ajdovščina so se takoj po novem letu odločili odpreti vrata in kljub strogim ukrepom ter posledično omejenemu izvajanju dejavnosti ponuditi možnost vadbe. Prav tako so se v Pilonovi galeriji pripravljali na odprtje nove razstave. Veselje pa ni trajala dolgo, slaba epidemiološka slika je konec prejšnjega tedna ponovno zaprla vrata mnogim dejavnostim. Športni center Ajdovščina je tako ponovno zaprt do preklica. Pilonova galerija Ajdovščina pa jutri odpira novo občasno razstavo, na ogled bodo dela Lele B. Njatin, »Ker mi nismo le podobe, smo ljudje«, vendar bo, skladno z ukrepi za zajezitev epidemije koronavirusa, razstava na voljo le virtualno.

Vse vrnjene knjige v knjižnico morajo še vedno najprej v karanteno. Vrata za obiskovalce je priprla tudi Lavričeva knjižnica, kjer si je mogoče knjige izposoditi le po vnaprejšnjem naročilu. Gradivo si lahko naročite prek COBISS-a, preko e-pošte ali pa prek telefona. Prevzem poteka na zunanjih površinah knjižnice, dodatna naročila na licu mesta niso mogoča. Knjižničarji naprošajo mlade, da pomagajo svojim staršem in starim staršem pri naročilu knjig, predvsem pa naj sami poskrbijo za svoje študijsko gradivo, saj so bistveno bolj vešči digitalnih storitev. Ob tem pa knjižnica svojim članom omogoča dostop do več podatkovnih zbirk, elektronskih in zvočnih knjig, brezplačnih časopisov in revij.  Za podrobnejše informacije pobrskajte po spletišču Lavričeve knjižnice.

Pazite nase in na druge ter ostanite zdravi!