Čestitke ob prazniku samostojnosti in enotnosti

datum: 26.12.2020
kategorija: Novice

Ob hubeljskem obeležju so pripadniki veteranskih in domoljubnih organizacij izvedli dvig zastave v čast državnemu prazniku, dnevu samostojnosti in enotnosti.

26. decembra obeležujemo državni praznik – dan samostojnosti in enotnosti, enega izmed treh državotvornih praznikov, ki so tlakovali pot naši državi. Pripadniki domoljubnih in veteranskih organizacij so v čast prazniku ob hubeljskem obeležju pred dnevi izvedli slovesen dvig zastave. Spoštovane občanke in občani, čestitke ob prazniku, praznujte ga ponosno!

Na današnji dan se spominjamo razglasitev izidov plebiscita o samostojnosti, na katerem je 95 % volivcev odgovorilo pritrdilno, s čimer se je začela osamosvojitev Slovenije. Bodimo ponosni na samostojno in enotno pot naše države tudi v teh negotovih časih. Naj nas enotnost in samozavest izpred tridesetih let združita in poenotita z zavestjo, da znamo za dobrobit vseh nas stopiti skupaj. Letošnje obeleževanje praznika ne bomo počastili  z osrednjo občinsko proslavo, pač pa vsak zase, z zanosom in zavedanjem, da so pogumni dogodki iz naše zgodovine naš temelj in zgled tudi za današnje čase. Čestitke ob prazniku in srečno, Slovenija!

Foto: Nevenka Vidmar