Voščilo župana Tadeja Beočanina

datum: 24.12.2020
kategorija: Novice

Spoštovane občanke, cenjeni občani, želim vam mirne božične praznike, preživite jih v krogu najbližjih. Naj bo leto, ki prihaja, obdano z novimi priložnostmi, ki vas bodo vodile po uspešnih poteh. Naj nas izkušnje letošnjega leta okrepijo, da bomo v prihodnje še bolj cenili drobne radosti, negovali solidarnost in sklepali prijazne medsebojne odnose. Pogumno in srečno novim izzivom naproti!

Za nami je leto, ki nam je prineslo marsikatero presenečenje, novo spoznanje, našo skupnost pa postavilo pred številne preizkušnje. A solidarna drža in velika mera odgovornosti sta tisti vrlini, ki sta nas združili in pokazali, da si lahko svojo usodo krojimo tudi sami. Dokazali smo, da znamo za dobrobit vseh stopiti skupaj in da sta strpen odnos in medsebojna pomoč v teh negotovih časih še kako pomembna. Ne trdim, da se prav vsa tveganja vedno tudi obrestujejo, zagotovo pa je dobrih zgledov v občini veliko – da pogum, odločnost in vztrajnost ob jasni viziji prinašajo dodano vrednost.

Epidemija je s svojo veliko razsežnostjo naše vsakdanje življenje obrnila na glavo, mnogo samoumevnih danosti je postalo vprašljivih, iz dneva v dan smo postavljeni pred nove izzive. Prav slednji pa nas niso zaustavili, še več, z ukrepi smo bili korak pred drugimi in tako uspeli zaščititi našo skupnost. Na pomoč so priskočili gospodarstveniki in podjetniki, ki so nemudoma stopili skupaj in poskrbeli za izdelavo zaščitnih mask – tako smo prvi val koronavirusne bolezni uspešno zajezili. Velik delež je k temu prispevalo tudi predano osebje Civilne zaščite in zdravstveni delavci, ki še vedno z nesebično pomočjo skrbijo za obolele, ter humanitarne organizacije, ki pomagajo družinam in posameznikom v stiski.

Odločilno je torej zavedanje, da vendarle zmoremo, če postavimo skupne cilje pred posamične interese. Z veliko mero odgovornosti pa zremo tudi v premagovanje posledic, ki jih bo to stanje pustilo v naši skupnosti. Čaka nas torej še mnogo izzivov – ne bo lahko, a z vsemi napori, doslednim upoštevanjem ukrepov, smo na dobri poti k uspehu. Prepričan sem, da bomo vse preizkušnje, ki so še pred nami, premagali.

Ajdovska občina vse bolj postaja prijazna bivanju, osnovana na gospodarskem zagonu, okrepljena s kvalitetnimi delovnimi mesti in opremljena z vso potrebno infrastrukturo, izkazuje vzpodbudne pogoje za visoko bivanjsko kvaliteto. Prav okolje, ki jo obdaja, je pri kvaliteti življenja prebivalstva ključno in k temu bomo stremeli tudi v prihodnje. Zaključek prenove mestnega središča predstavlja velik uspeh na poti razvoja urbanega središča, ki je za prebivalce in obiskovalce postalo stičišče ustvarjanja, srečevanja in povezovanja. Veliko teženj namenjamo gradnji stanovanj, zato se tudi v času epidemije odvijajo postopki za njeno čimprejšnjo vzpostavitev. Že prihodnje leto je v mestu načrtovana gradnja kar petih večstanovanjskih sosesk. Ajdovščina bo tudi v letu 2021 krepila razvoj, stremela k ustvarjanju vzpodbudnih pogojev za bivanje in nudila številne priložnosti.

Spoštovane občanke, spoštovani občani,

naj nas izkušnje letošnjega leta okrepijo, da bomo v prihodnjem še bolj cenili drobne radosti, negovali solidarnost in sklepali prijazne medsebojne odnose. Čestitam vam tudi ob prihajajočem državnem prazniku – dnevu samostojnosti in enotnosti. Bodimo ponosni na državo Slovenijo, še posebej sedaj v teh negotovih časih. Poskrbimo, da z odgovorno in solidarno držo ohranimo trdno in enotno skupnost.

Naj bo leto, ki prihaja, obdano z novimi priložnostmi, ki vas bodo vodile po uspešnih poteh. Pogumno in srečno novim izzivom naproti!

Tadej Beočanin, župan