Svetniki so se sestali na daljavo

datum: 18.12.2020
kategorija: Novice

Svetniki so se sestali na daljavo.

Omejitvam in ukrepom, ki vladajo za zajezitev koronavirusne bolezni, se je prilagodil tudi Občinski svet Občine Ajdovščina, ki se je na sinočnji 17. redni seji prvič v svoji zgodovini sestal prek video platforme in se tako na daljavo posvetil 17 točkam dnevnega reda. Največ razprave je bilo okrog spremembe Odloka o nadomestilu za uporabo stavbnega zemljišča.

17. redna seja Občinskega sveta je svetnike tokrat združila na daljavo. Obravnavali so kar 17 točk, največ razprave je bilo pri dopolnitvah Odloka o NUSZ. V obravnavi sta bila namreč dva predloga, enega sta podala svetnika, drugega pa je predlagal župan. Svetniki so z večino glasov podprli županov predlog o dopolnitvah odloka, spremembe bodo pričele veljati v letu 2021. Z dopolnitvami odloka se je uskladilo število točk za gospodarske dejavnosti v prvem območju, in sicer s 600 na 500 točk, tako lahko lastniki nepremičnin, namenjenih gospodarski dejavnosti, v prvem območju, v letu 2021 pričakujejo 13 % nižje nadomestilo glede na leto 2020. Za občane sprememba odloka prinaša nespremenjen znesek nadomestila tudi v letu 2021, ta se ne bo povišal, temveč bo ostal enak kot v letu 2020.

Svetniki so sprejeli  tudi Odlok o kategorizaciji občinskih cest, kar nekaj novih cest je občina prevzela nase, tako je v občini Ajdovščina po novem kategoriziranih 283 kilometrov cest. Potrdili so tudi spremembo Občinskega podrobnega prostorskega načrta za gradnjo novega otroškega vrtca Police ter sklep o spremembah dispozicije pozidave večstanovanjske gradnje ob Hublju, sprejeli so tudi stališča do pripomb javnosti k dopolnjenemu osnutku OPPN za večstanovanjsko sosesko Lipa v Ajdovščini. Župan napoveduje v prihodnjem letu pričetek gradnje kar štirih večstanovanjskih stavb v mestu. Seznanili so se tudi z letnim programom izobraževanja odraslih, programom športa ter tudi načrtovanjem občinskega sveta v prihodnjem letu. Naslednja, 18. redna seja, je načrtovana v začetku februarja.