Ustvarite si prijazno decembrsko vzdušje

datum: 19.12.2020
kategorija: Novice

Utrinke prazničnega mestnega jedra je v objektiv ujel Primož Brecelj.

Letošnji december je deležen drugačnega vzdušja, kot smo ga bili vajeni doslej. Številna druženja in srečanja so odpovedana, dogodkov praktično ni. Epidemija se je dodobra zarezala v naša življenja, a kljub temu si nekaj prazničnega vzdušja lahko ustvarite tudi sami – s sprehodom po okrašenem mestnem jedru, ali pa se odpravite do Vipavskega Križa, kjer je na ogled razstava jaslic.

Na Miklavžev večer so Ajdovščino razsvetlile novoletne lučke, ki so v mesto prinesle vsaj nekaj prazničnega vzdušja. Mestno jedro se je odelo v čudovito pravljično podobo, ki prijazno vabi na sprehod. V kratkem se bo vzdušje stopnjevalo še z božično-novoletno glasbo, ki bo poživila mestni trg. Praznike bomo letos preživeli v družinskem krogu, povezali pa se bomo tudi virtualno – otrokom bomo pravljice poslali kar na dom, skupaj z Dedkom Mrazom – po spletu, seveda.

Utrinek iz razstave jaslic v Vipavskem Križu.Še pred tem pa si lahko v Vipavskem Križu ogledate razstavo jaslic – v Domu krajanov je razstavljenih kar 40 kompletov iz celotne Goriške, Turistično društvo Vipavski Križ se zahvaljuje tudi vsem občankam in občanom, ki ste se odzvali na prošnjo in posodili svoje jaslice za razstavo. Razstava pa se iz Doma krajanov širi po vsem Križu – okenske niše in dvorišča so z jaslicami okrasili domačini in člani društva. Dom krajanov bo odprt vsako popoldne, ogledi bodo potekali posamič – torej po en obiskovalec oziroma družina, ob upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa – z nadeto zaščitno masko in z razkuževanjem rok ob vstopanju. Med božičem in novim letom si bodo obiskovalci Križa lahko ogledali tudi film o Božični zgodbi, sestavljen iz posnetkov uprizoritev preteklih let, projekcija bo potekala na prostem. Nekaj popestritve decembrskih dni bo tako moč najti tudi znotraj naših meja, sicer pa si praznično vzdušje ustvarite v svojih domovih – tako, kot je najlepše – v krogu svojih bližnjih. Vse dobro!