Mladost na burji na daljavo

datum: 26.11.2020
kategorija: Novice

»Ko Grozdki trgajo grozdke, vedite, da bo vino zares dobro.«

Navkljub drugem valu koronavirusne bolezni je program Mladost na burji za leto 2020/2021 medse sprejel skoraj 1400 otrok in mladih. Vpisi mladih na stopnjah Kastra in Burja še potekajo. Program pa k sodelovanju v programu vabi tudi organizacije, društva, aktivne skupine in posameznike.

Udeleženci in mentorji kažejo svojo odločnost in zavezanost programu, ki našo lokalno skupnost bogati in predstavlja posebnost v bližnjem in širšem okolju. V drugem letu programa so vključeni pri izvajanju aktivnosti bolj samostojni, pri iskanju idej za primerne aktivnosti med seboj in s koordinatorji programa dobro sodelujejo. mnbOpravili so že marsikatero zanimivo aktivnost. Grozdki iz skupin Žirafe in Zebre - enota Ribnik so se denimo skupaj odpravili v mini trgatev k vinarju Francu Kodeletu.

Program Mladost na burji pa v letošnjem šolskem letu, zaznamovanim s šolanjem na daljavo, k sodelovanju vabi tudi organizacije, društva, aktivne skupine in posameznike. Raznolike aktivnosti ljubiteljskih skupin in navdušenih posameznikov so lahko odličen navdih in spodbuda za otroke in mlade ter zelo pomemben vir znanj in izkušenj, ki presegajo šolski okvir. Program Mladost na burji stavi na srčnost in dobro voljo aktivnih posameznikov in skupin v naši lokalni skupnosti in jih vabi, da skupaj z našimi najmlajšimi in mladimi člani družbe aktivno pristopijo k ustvarjanju oziroma ohranjanju solidarne in vključujoče skupnosti.  Več informacij najdete na njihovi spletni strani