Hišica na Dobravskem polju že stoji

datum: 25.11.2020
kategorija: Novice

Objekt čistilne naprave v Dobravljah je zgrajen. Prav tako so že položene glavne cevi novega komunalnega omrežja, izvedenih je že več kot polovico hišnih priključkov. V decembru se bodo dela izvajala po glavni cesti skozi Dobravlje, promet bo urejen s polovično zaporo.

V Dobravljah se izvaja eden večjih projektov v zadnjih letih – popolna prenova kanalizacijskega omrežja z izgradnjo nove čistilne naprave, hkrati se prenavlja tudi vodovodno omrežje. Hišica nove čistilne naprave na Dobravskem polju že stoji. Trenutno se vanjo namešča strojna oprema, naprava bo imela zmogljivost 800 PE. Nato bo urejena še okolica. Hkrati se nadaljuje tudi izgradnja hišnih priključkov na novo kanalizacijsko omrežje. Več kot polovica je že urejenih, preostali priključki – po prvih ocenah bo vseh skupaj okoli 140 – pa bodo izvedeni do konca februarja 2021. V marcu 2021 je namreč že predvideno poskusno obratovanje nove čistilne naprave.  

V prihodnjih dneh pa se bo začelo z izvedbo kanalizacije po glavni cesti skozi Dobravlje. Promet bo urejen s polzaporo, izmenično enosmerno. Voznike prosimo za razumevanje in strpnost.