Prezentacijska polja pokrita s pohodno površino

datum: 13.11.2020
kategorija: Novice

Postavljanje pohodnih površin na trgu.

Utrip na prenovljenem in oživljenem mestnem je skladno z ukrepi nekoliko zamrl. Kljub temu je danes na Lavričevem trgu moč videti nekoliko več dogajanja – postavljajo se namreč pohodne površine na prezentacijska polja, ki so bile nabavljene za primere večjih prireditev.

Skladno z načrtom celovite ureditve Lavričevega trga se pred začetkom veselega decembra na vsa štiri prezentacijska polja v soglasju z  Zavodom za varstvo naravne in kulturne dediščine namešča pohodno zaščito. Delavci iz podjetja Vendina d. o. o.  iz Celja nameščajo na vsa štiri polja segmentne zaščitne kocke t. i. montažni zaščitni oder, temnejše barve, ki vzdrži vse vremenske razmere. Gre za prvo namestitev, za nadaljnje nameščanje bo sicer skrbela Komunalno stanovanjsko družba Ajdovščina. Prezentacijska polja se bo v prihodnje namreč pokrivalo za namene večjih prireditev, sicer bodo ta ostala odkrita. Ali bodo sedaj polja ostala zaprta dlje časa, bodo odločale epidemiološke razmere, ki bodo zaostrile ali omilile ukrepe, ki prepovedujejo javno zbiranje. Pred vrati je namreč veseli december, ki vsako leto s seboj prinaša več dogajanja in mestu doda poseben, praznični utrip. Letos je bilo praznično dogajanje predvideno tudi na prenovljenem Lavričevem trgu – načrtovani sta bili tako postavitev drsališča kot tudi izvedba božičnega sejma. Če bodo razmere dopuščale praznično dogajanje, bodo prezentacijska polja ostala v večini zaprta, sicer se jih bo čez čas odprlo. 

Vse prebivalce in obiskovalce trga opozarjamo, da je pohodna površina na prezentacijskih poljih namenjena zgolj pešcem, vožnja z motornimi vozili je prepovedana.