Cepivo proti gripi pošlo

datum: 06.11.2020
kategorija: Novice

Iz Zdravstvenega doma Ajdovščina obveščajo, da so celotno dobavljeno količino cepiva proti gripi porabili, oziroma določeno manjšo količino, skladno z navodilom Ministrstva za zdravje, prispelim 4. 11. 2020, rezervirali izključno za cepljenje najranljivejših pacientov, ki ga bodo izvedli v naslednjih dneh v ambulantah.

V Zdravstvenem domu Ajdovščina so za izvedbo letošnjega cepljenja pravočasno zagotovili bistveno večjo količino odmerkov cepiva kot so ga porabili lani (lani nekaj manj kot 1.800 kos, letos 3.100 kos). Obenem so že pred začetkom sezone cepljenja obvestili službo, ki je na ravni države odgovorna za dobavo cepiv, da bodo v primeru večjega povpraševanja naročili, oziroma prosili za dodatne količine cepiva. Direktor Egon Stopar ob tem poudarja, da je bila naročena in prejeta največja možna količina cepiv, ki jo lahko naenkrat hranijo v kontroliranih skladiščnih pogojih. 

Zaradi težav z dobavo bistveno večjih količin cepiv (na ravni države), je Zdravstveni dom 30. 10. 2020 preko  medijev obvestil občanke in občane Ajdovščine in Vipave, da bo to vplivalo na predviden obseg cepljenj. Hkrati so iz zdravstvenega doma zaprosili, da pred nameravano udeležbo na cepljenju pokličete na dežurno telefonsko številko, kjer ste lahko dobili informacijo o preostalih dveh terminih cepljenja na lokaciji Doma krajanov Cesta in Gasilskega doma Vipava.

Na osnovi zadnjih informacij, tudi navedenega dopisa Ministrstva, pa ugotavljajo, da dodatnih količin cepiva s strani države verjetno ne bo. Zato sporočajo, da bo s 7. 11. 2020 letošnje javno organizirano cepljenje zaključeno. 

V primeru kakršnih koli sprememb  bodo obveščali preko lokalnih medijev in spletnih strani.