Občina Ajdovščina uvaja sistem vodenja kakovosti

datum: 07.11.2020
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina je pristopila k projektu uvajanja sistema vodenja kakovosti z uporabo modela CAF (Common Assessment Framework – skupni ocenjevalni okvir), z namenom izboljšanja učinkovitosti dela uprave.

Nacela_odlicnosti.jpgSkupni ocenjevalni okvir (CAF) je orodje, ki ga uporablja že preko 4.000 organizacij javnega sektorja v 55 državah po vsej Evropi. Prva različica je bila predstavljena leta 2000, tako da je že dodobra preizkušen v praksi. Cilj modela CAF je prispevati k dobremu upravljanju ter povezanosti sestavnih elementov, ki vzajemno vplivajo drug na drugega in posledično omogočajo organizaciji izboljšanje in neprestani razvoj. Orodje temelji na samoocenjevanju, to pa organizaciji omogoča, da prepozna svoje težave, oblikuje ustrezne rešitve in tako izboljša svoje delovanje, pri čemer je ključna priprava akcijskega načrta.

Projektna skupina Občine Ajdovščina je zaključila z usposabljanjem in kmalu pričenja z delom. Projekt se izvaja ob podpori Ministrstva za javno upravo. V Sloveniji je priznanje CAF uporabnika doslej prejelo sedem občin, nam najbližji sta Komen in Postojna. Lani pa je priznanje prejela tudi Regijska razvojna agencija ROD Ajdovščina.