Zaostrovanje ukrepov

datum: 14.10.2020
kategorija: Koronavirus

O trenutni epidemiološki situaciji so se sestali ožji vodstvi Civilne zaščite ajdovske in vipavske občine ter predstavniki Zdravstvenega doma.

Zaradi naraščajočega števila okužb na našem območju in vse slabše epidemiološke slike v državi so se sestali ožji vodstvi Civilne zaščite ajdovske in vipavske občine ter predstavniki Zdravstvenega doma. Pozivajo k doslednemu upoštevanju ukrepov in večji previdnosti, med nami je že več kot 40 aktivnih okuženih.

Po vsej državi je izrazit porast okužb, ukrepi se vse bolj zaostrujejo. Na sestanku članov Civilne zaščite ajdovske in vipavske občine ter predstavnikov ZD Ajdovščina so sklenili, da so ukrepi in priporočila zaenkrat podrejeni državnim ukrepom, slednje je potrebno Dosledno je potrebno upoštevati vsa priporočila in ukrepe, eno izmed pomembnih je razkuževanje. dosledno spoštovati in izvajati. Ob skokovitem porastu novih okužb stroka poziva k doslednemu upoštevanju vseh predpisanih ukrepov in priporočil – obvezno je nošenje zaščitnih obraznih mask povsod tam, kjer ni mogoče zagotoviti varne razdalje. Izogibati se je potrebno tesnih stikov ter dosledno izvajati higieno rok, kihanja in kašljanja. Odsvetovano je druženje v večjih skupinah, zlasti zasebno. V času povečanega pojavljanja okužb dihal se je priporočljivo izogibati zaprtih prostorov, v katerih se zadržuje veliko število ljudi, obenem pa poskrbeti za redno zračenje zaprtih prostorov. V primeru, da zbolimo, ostanemo doma ter o tem obvestimo zdravstveno osebje na daljavo, nato sledimo nadaljnjim navodilom.

V ZD Ajdovščina zagotavljajo, da imajo osebne varovalne opreme dovolj, tako zdravstvene storitve zaenkrat potekajo nemoteno. Prizadevajo si, da bi tudi v prihodnje nemoteno izvajali vse nenujne zdravstvene storitve, kot sta fizioterapija in zobozdravstvo. Vsem občankam in občanom svetujejo, da so posebej pozorni na svoje počutje in pojav znakov morebitne okužbe – še toliko bolj, če so bili v stiku s potencialno okuženim.

Pričakuje se, da bo pooblastila za nadzor nad upoštevanjem ukrepov v kratkem pridobila tudi redarska služba, ki bo tako skupaj s Policijo izvajala nadzor nad upoštevanjem ukrepov in predpisov.

Ostanite zdravi!