Urejanje poslovne cone Pod železnico 3 zaključeno

datum: 27.08.2020
kategorija: Novice

Zaključena tretja faza poslovne cone Pod železnico 3.

Dokončno je urejena še zadnja faza poslovne cone Pod železnico 3. Asfalt je položen, urejeno je tudi celotno komunalno opremljanje. Investitorji so že pričeli z gradnjo novih objektov.

S tretjo, zadnjo fazo, komunalnega opremljanja poslovne cone »Pod železnico 3«, se je začelo v prvem mesecu letošnjega leta. Zgrajeno je bilo kanalizacijsko, vodovodno in plinovodno omrežje, postavljena javna razsvetljava, zgrajena kabelska kanalizacija za elektro in telekomunikacijsko omrežje ter asfaltirana dostopna cesta in urejeni pločniki. Dela je izvajalo podjetje Stopar PGM d. o. o. iz Ajdovščine. Za urejanje poslovne cone bo Občina pridobila sredstva iz Evropskega sklada za regionalni razvoj v vrednosti skoraj 250.000 evrov, še dobrih 100 tisočakov bo primaknila država, kar je skupaj več kot polovica vrednosti naložbe.

Na dobrih 3 hektarjih območja so investitorji v večini že pričeli z gradnjo novih objektov oziroma so v zadnji, zaključni fazi projektiranja. Prostor je v celoti oddan, namenjen bo gospodarskim in poslovnim dejavnostim. V tej coni svoje prostore gradi 9 investitorjev, ki se ukvarjajo predvsem s proizvodnimi in storitvenimi dejavnostmi.

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

logoMGRTeu