Projekt prenove kanalizacije v Dobravljah začasno zapira lokalno cesto

datum: 26.08.2020
kategorija: Novice

V Dobravljah bo do konca septembra zaprt odsek lokalne ceste, zaradi gradnje kanalizacijskega omrežja.

Cesta Dobravlje – Velike Žablje je na odseku od križišča z državno cesto pri šoli do Doma krajanov začasno zaprta zaradi nadaljevanja gradnje novega infrastrukturnega omrežja po kraju. Zapora bo predvidoma trajala do konca septembra.

Zapora sicer ni bistvena ovira za prebivalce Dobravelj, saj gre za kratek odsek lokalne poti proti središču vasi, do koder je brez težav mogoče priti tudi z druge strani, torej po cesti skozi Male Žablje. Izvedba projekta bo velika pridobitev za kraj. Po delu, ki je zaprt, se trenutno izvaja ločen sistem fekalne in meteorne kanalizacije, slednja bo namreč iztekala v bližnji potok. 

Projekt prenove kanalizacije in izgradnje čistilne naprave v Dobravljah teče po načrtih. Gradi se nov sistem kanalizacije z ločenim odvodom meteornih in fekalnih vod, nova čistilna naprava na polju pod vasjo, kjer je potrebno se obnavlja tudi vodovodna napeljava. Kraj bo v celoti opremljen z optično napeljavo, pa tudi elektro podjetje delno ureja električno napeljavo.

Na območju pod državno cesto so glavni vodi že položeni, v zaključni fazi je tudi izgradnja hišnih kanalizacijskih priključkov. Prav tako je skoraj pri koncu izgradnja objekta čistilne naprave, ki mu manjka le še dokončanje strehe. Pričenja se nabava in montaža strojne opreme. Dobra polovica projekta je tako že urejena, do zaključka pa manjka še obsežen del izgradnje kanalizacijskih vodov in priključkov na območju nad državno cesto.