Drevi v kino pod zvezde

datum: 30.07.2020
kategorija: Novice

Vroči poletni dnevi so kot nalašč za ogled filmskih uspešnic pod zvezdami. KAŠ-eva Kinodejka začenja s filmskimi večeri že danes, nato pa bo vabila v kino pod zvezdami še dva četrtka v avgustu. Filmsko obarvan večer pripravljajo drevi tudi v Vipavskem Križu z mladinskim pustolovskim filmom.

KAŠ-ev kino pod zvezdami bo letos že osmič zapored poživil julijske in avgustovske četrtkove večere na parkirišču MKC Hiše mladih v Palah. Nabor filmov je pester in zaobjema raznolike teme, tako se za vsakega ljubitelja slovenskega filma najde nekaj zanimivega. Kino pod zvezdami se  pričenja danes s filmomkaš-kinodejka.jpg Jaz sem Frenk. Gre za sedmi celovečerni film režiserja Metoda Pevca, za katerega je vsestranski avtor napisal tudi scenarij. Nepričakovana dediščina po umrlem očetu sproži spor med Frenkom, upornikom, ki še vedno prisega na socialistične vrednote, in njegovim bratom Branetom, tipičnim post-tranzicijskim tajkunom. V skladu z žanrom drame v filmu ne manjka zapletov, v njem pa najdemo tudi številna znana igralska imena. V prvem tednu avgusta bo na sporedu film Ne pozabi dihati – intimna drama o odraščanju, prvih ljubeznih, ljubosumju in močnih čustvih. Film je režiral Martin Turk, scenarij zanj sta napisala skupaj z Gorazdom Trusnovcem. 13. avgusta pa nas čakajo še Zgodbe iz kostanjevih gozdov. Celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja je z zadnjega Festivala slovenskega filma odnesel rekordnih enajst vesen, med njimi kipca za najboljši celovečerec in najboljšo režijo ter nagrado občinstva. Projekcije filmov bodo ob 21. uri, začenši že danes, 30. julija, na parkirišču MKC Hiše mladih. Vstopnine ni, ne pozabite na »dejko«.

Vabilo na film Pojdi z mano, 30. 7. 2020 ob 20.30. Filmsko obarvan večer bo danes tudi v Vipavskem Križu, kjer je pestro skozi vse poletje s festivalom Poletje v Vipavskem Križu, ki ga prireja Glasbeno društvo NOVA. Ob 20.30 bo na ogled slovenski mladinski pustolovski triler, ki je bil posnet po istoimenskem romanu Dušana Čatra. V filmu nastopajo štirje najstniki, ki se v iskanju najboljše fotografije za šolski natečaj iz domačega, mestnega okolja odpravijo v oddaljeno hribovje, kjer se iskanje prave fotografije spremeni v boj za preživetje. S filmskim večerom bodo festival oplemenitili še v četrtek, 13. avgusta z Zgodbami iz kostanjevih gozdov.

Navkljub nepredvidljivemu poletju, ki ga zaznamuje koronavirus, so poletni četrtki rezervirani za kino pod zvezdami. Prepustite se filmskim uspešnicam, a ne pozabite na upoštevanje vseh navodil in priporočil s strani NIJZ-ja ter tako poskrbite za svoje zdravje in zdravje ter varnost drugih ljudi.