Krompir je pobran

datum: 24.07.2020
kategorija: Novice

Dobrodelne akcije pobiranja krompirja v Dolgi Poljani se je udeležilo veliko občank in občanov. Foto Jožica Ličen

Včeraj popoldan je na podarjeni njivi v Dolgi Poljani potekala akcija pobiranja krompirja. Akcijo, ki je naletela na odličen odziv, sta organizirali domači dobrodelni organizaciji Rdeči križ in Karitas.

Dobrodelna gesta občana Petra Lemuta je sprožila številne odzive. Pobudo so pozdravili v medijih in na socialnih omrežjih, informacija se je hitro razširila, odziv na akcijo je bil nad pričakovanji. Koordinatorici akcije, dobrodelni organizaciji Rdeči križ Ajdovščina in Karitas Koprske škofije sta organizirali izkop, pozvali prostovoljce ter obveščali tiste, ki takšno pomoč potrebujejo, nato pa tudi pomagali pri prevozu krompirja. Kmetovalec Alojz Krašna iz Budanj je priskočil na pomoč pri izkopu in njivo na koncu tudi uredil (zmulčal in sfrezral). Včeraj se je na njivi zbralo kar lepo število občank in občanov, tako da je bila pobrana vsa letina – okoli 5 ton zdravega in debelega kromprija na 2,5 hektarih, .

Lepa gesta je povezala ljudi v skupni akciji in podala odličen zgled. Upamo, da bodo tudi za naprej viški pridelkov romali v roke tistih, ki jih potrebujejo.