Filmski teden Evrope tudi v Ajdovščini

datum: 23.07.2020
kategorija: Novice

Tudi letos po Sloveniji potekajo brezplačne projekcije filmov sodobne evropske produkcije. Dva izvrstna filma si bo jutri mogoče ogledati tudi v Ajdovščini. Med obema projekcijama pa bo na prenovljenem Lavričevem trgu priložnost za pokušino vin, ki so na letošnjem občinskem vinskem ocenjevanju prejela listine odličnosti.

Ob 18.00 bo v Dvorani prve slovenske vlade projekcija mladinskega filma Nenavaden teden s Tesso, režiserja Stevna Wouterlooda. To je topla zgodba o odraščanju in prijateljstvu, posneta po istoimenskem romanu Anne Woltz, ki je preveden tudi v slovenščino. Film je nominiran za nagrado mladega filmskega občinstva Evropske filmske akademije 2020.

Med 19.00 in 21.00 bo na Lavričevem trgu potekal družabni program s predstavitvijo vinarjev in pokušino vin, ki so na občinskem vinskem ocenjevanju prejela listine odličnosti. Vina, tudi letošnje županovo, bodo prvič na javni pokušini. Več o letošnjih izbrancih: https://www.ajdovscina.si/novice/2020070308254589/

Ob 21.30 bo na Lavričevem trgu projekcija filma Yuli. Režiser Icíar Bollaín predstavlja ganljivo zgodbo kubanskega plesalca Carlosa Acosta, legende v plesnem svetu in plesalca, ki je odigral nekaj najbolj znanih baletnih vlog. Film je na mednarodnem filmskem festivalu San Sebastián prejel nagrado žirije za najboljši scenarij.

Oba filma imata slovenske podnapise. V primeru slabega vremena bosta obe projekciji v Dvorani prve slovenske vlade, pokušina vin pa v avli dvorane. 

Dogodek bo potekal ob upoštevanju vseh ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa. V Dvorano prve slovenske vlade, ki bo sprejela omejeno število gledalcev, bo mogoče vstopati le z zaščitnimi maskami.