Dobrodelni krompir

datum: 21.07.2020
kategorija: Novice

Na pobudo občana Petra Lemuta bodo posamezniki in družine v stiski deležni bogate letine krompirja. Celoten pridelek, pridelan na njivi v Dolgi Poljani, bo podaril v dobrodelne namene. Lepe geste, ki krepi lokalno skupnost, se je razveselil tudi župan Tadej Beočanin. Krompir se bo pobiralo v četrtek po 14. uri.

Našo skupnost je tokrat povezala lepa gesta občana z Dolge Poljane, ki se je odločil letino krompirja podariti pomoči potrebnim. Na 2,5 hektarjih njive je pridelal kar približno 8 ton krompirja. Bogato letino bo delil s tistimi, ki živijo v pomanjkanju. V dobrodelno akcijo sta se vključila Rdeči križ in Karitas, ki bosta posameznikom in družinam v stiski pomagala pri organizaciji pobiranja in tako poskrbela, da bo krompir prišel v prave roke. S traktorjem bo pomagal kmetovalec Alojz Krašna iz Budanj, ki bo z izkopom krompirja pričel v četrtek, 23. julija, ob 14. uri, takrat se prične tudi akcija pobiranja krompirja. Družine ali posamezniki, ki boste prišli pobirat krompir, imejte s seboj svoje vreče ali zabojčke.  Rdeči križ Ajdovščina bo poskrbel tudi za prevoz. Za več informacij o dobrodelni akciji se lahko obrnete na obe sodelujoči dobrodelni organizaciji: Rdeči križ Ajdovščina 051 430 722 in Karitas 041 442 238.

Naj bodo tovrstne dobrodelne akcije v zgled in spodbudo, da znamo za dobrobit vseh nas stopiti skupaj in pomagati tistim, ki pomoč potrebujejo. Z domačo, lokalno pridelano hrano pa ima tokratna dobrodelna gesta še večji pomen.