Aktivno v Budanjah

datum: 17.07.2020
kategorija: Novice

Prostori nekdanje osnovne šole v Budanjah bodo dobili novo podobo. V sklopu projekta Moja pobuda je načrtovana ureditev prostorov za muzejsko zbirko, mladi pa bodo izpopolnili mladinski klub in nabavili ozvočenje. Se pa v Budanjah obeta tudi rušitev dela hiše v zaselku Krašnovska z namenom širitve cestišča.

Poletje bo v Budanjah pestro, saj so se pričela dela za realizacijo dveh Mojih pobud. Budanjska mladina je muzejpodala predlog za ureditev mladinskega kluba v prostorih stare osnovne šole. Predvidena je obnova tlaka v kleti, namestitev dveh klimatskih naprav, zamenjava vrat, beljenje prostorov in ureditev elektro napeljave. Pred vhodom se bo uredil še nadstrešek. Mladi si poleg ureditve prostorov obetajo tudi kvalitetno ozvočenje, ki jim bo omogočilo izpeljavo raznolikih dogodkov in zabav. Istočasno se bo v zgornjih prostorih stare šole odvila še druga Moja pobuda, ki bo prinesla prostor za muzejsko zbirko. Predvidena je ureditev vitrin, izdelava opisnih tabel, panojev s primerno osvetlitvijo in ustreznimi napisi. Kot so poudarili pobudniki, bodo z zbirko dosegli, da se predmeti ne bodo več zgubljali po kleteh in podstrešjih, temveč bodo, povezani v zbirko, navdihovali tako domačine kot obiskovalce.

Obenem bo dostop do zaselka Krašnovska prijaznejši, saj namerava občina zrušiti del stavbe, ki v tem predelu zožuje cestišče. V teku je faza zbiranja izvajalca, z rušitvijo se bo pričelo predvidoma v avgustu, takoj ko bodo izpolnjeni vsi pogoji.