Pilonova galerija in Lavričeva knjižnica odpirata svoja vrata

datum: 29.04.2020
kategorija: Novice

Vlada je sinoči odločila, da so lahko znova odprte knjižnice, galerije in muzeji, tako danes svoja vrata odpirata tudi Lavričeva knjižnica in Pilonova galerija, kar je s sklepom potrdil tudi poveljnik občinskega štaba CZ Igor Benko.

pilonovaObe ustanovi bosta ustrezno poskrbeli, da bodo kljub zaprtemu prostoru storitve organizirane tako, da je onemogočen stik med obiskovalci ali je ta minimalen. Lavričeva knjižnica bo danes odprta med 9. in 17. uro. Delovanje bo potekalo po prilagojenem sistemu –  vstop v prostore bo omejen, vstopiti bo mogoče samo do preddverja, kjer bo osebje poskrbelo za prinos želenega gradiva, vrnitev izposojenega je mogoča le na knjigomatu. Dovoljena je izposoja največ 5 knjig za odrasle in 10 knjig za otroke. Pri obisku naprošajo za strpnost in potrpežljivost in upoštevanje vseh varnostnih in higienskih predpisov (uporaba mask in razkuževanje ob vstopu).    

Pilonova galerija bo delovala po prilagojenem urniku, upoštevajoč vse varnostne predpise, vstop je dovoljen samo z zaščitno masko, ob vhodu je potrebno razkužiti roke. Odpirajo od 9. uri, obisk bo mogoč vse tja do 17. ure. 

 

Sklep o spremembi sklepa o preventivnih ukrepih zaradi preprečevanja širjenja koronavirusa.