Dovoljeno na vikend in izvajanje več športnih dejavnosti

datum: 19.04.2020
kategorija: Koronavirus

Foto: Matevž Brataševec

Včeraj je pričel veljati nov odlok o omejitvi gibanja, s katerim je vlada nekoliko razrahljala ukrepe. Tistim, ki imajo zemljišča in objekte v drugih občinah, je dovoljeno, da tam izvajajo opravila, a morajo imeti s sabo posebno izjavo. Omogočenih je tudi več športnih aktivnosti.

Med prehajanji meje med občinami morate imeti pri sebi izpisek iz zemljiške knjige ali drugo listino, ki dokazuje pravico do uporabe zemljišča ali objekta. Na spletnih straneh ministrstva za notranje zadeve in informacijskega centra pa je objavljena posebna izjava, v katero napišete, za koliko časa in zakaj greste na drugo lokacijo. Še vedno pa ni dovoljeno sprehajanje po drugem kraju in nakupovanje.

S ponedeljkom vrata med drugim znova odpirajo trgovine z gradbenim materialom, specializirane prodajalne za prodajo avtomobilov in koles, kemične čistilnice in nekatere servisne delavnice, med drugim vulkanizerske, avtokleparske in delavnice za popravilo koles. Izvajale se bodo lahko storitve, ki se opravljajo na prostem in pri katerih se lahko zagotovi, da ne prihaja do stikov s potrošniki (na primer vrtnarske storitve, krovska dela, fasaderska dela).

Obisk teniških igrišč in igrišč za golf bo mogoč šele v ponedeljek. Ostale športne dejavnosti, kot so npr. tek, kolesarjenje, joga idr., pa so ob upoštevanju varne razdalje do drugih dovoljene.

Novi val sproščanja omejitev pa se obeta takoj po prvomajskih praznikih, 4. maja, takrat bodo svoja vrata odprli frizerski in kozmetični saloni. Več si preberite na tej povezavi.