Danes je mednarodni dan mladih prostovoljcev

datum: 15.04.2020
kategorija: Novice

15. april je že od leta 1988 mednarodni dan mladih prostovoljcev. Kampanja želi poudariti pomen prostovoljnega dela v svoji skupnosti. Čestitke vsem mladim prostovoljcem, še posebej tistim, ki so aktivni v času korona-krize.

Kako pomembno je prostovoljno delo, se izkazuje prav v času aktualne epidemije. Prostovoljci šivajo, perejo, likajo in raznašajo zaščitne maske ter letake po domovih, pomagajo pri skrbi za ranljive skupine ter opravljajo še mnoga druga dela, da naše življenje vsaj približno teče naprej. Brez prostovoljnega dela naša zaščita pred virusom in informiranost o njem zagotovo nebi bili tako učinkoviti.

Prostovoljno delo ni zgolj razdajanje lastne energije za druge, saj se vsako takšno plemenito delo za drugega, za skupnost, povrne z dobrim počutjem, zadovoljstvom. Hkrati pa tudi širi naše obzorje, utira nove poti in vzpostavlja nova prijateljstva. To je vrednota, ki celotno skupnost dela boljšo, vzpodbuja solidarnost in  medgeneracijsko povezovanje ter prispeva k razvoju in napredku družbe. Zato je spodbujanje prostovoljstva med mladimi, tudi z lastnim zgledom, nadvse pomembno – tako za razvoj mladega človeka, kot za celotno družbo nasploh.  

Spoštovani mladi prostovoljci, hvala vam za vaše nesebično delo. Ohranite ta čut do sočloveka, zelo pomembno je videti širše, preko meja svojih želja in potreb.

Vodilna slovenska prostovoljska organizacija, Slovenska filantropija, v sodelovanju z Združenjem za promocijo prostovoljstva, vabi k sodelovanju na Natečaju za izdelavo medijske kampanje o prostovoljstvu. Namenjena je osveščanju različnih ciljnih skupin prebivalstva o pomenu prostovoljstva, pa tudi povabilu, da se prebivalci aktivirajo kot prostovoljci. V okviru natečaja je potrebno izdelati scenarije in vizualne predloge za različne oglase – kliknite za več informacij. Časa za prijavo je še dovolj, do 29. maja 2020.