Film Zemlja kliče priklical nagrado

datum: 08.04.2020
kategorija: Novice

V teh dneh še posebej primanjkuje vzpodbudnih vesti in dogajanj s šolskih hodnikov. Šolarji OŠ Dobravlje pa so se v okrilju svojih domov zagotovo razveselili novice o nagradi za avtorski kratki animirani film Zemlja kliče, ki je prejel nagrado na mednarodnem filmskem festivalu.

snemanjeFilm so ustvarili učenci 7. in 8. razreda. Izmed 60 prispelih otroških filmov so se uvrstili v tekmovalni program, kamor je bilo izbranih 16 kratkih filmov. Prejeli so nagrado Posebna omemba otroške žirije na Mednarodnem filmskem festivalu Zoom.14. Film je nastal v okviru predmeta Filmska vzgoja – Kaj je film, ki ga vodi ravnateljica  Mirjam Kalin. V filmu so učenci na izviren način upodobili stisko, ki jo povzročajo novice in dejstva o ekoloških katastrofah. Ustvarjali so v skupinah, večina je uporabila kolažno tehniko, skupina deklet pa je kot ustvarjalno sredstvo izbrala plastelin.

Ravnateljica Mirjam Kalin je izpostavila, da je film plod sodelovanja različnih profilov ljudi. Pri fotografiranju je sodeloval mentor Peter Valič. Glasbo je posnela skupina učencev OŠ Dobravlje, ki obiskuje Glasbeno šolo Vinka Vodopivca Ajdovščina pod mentorstvom učitelja glasbene umetnosti Franca Lebna. Posebej za to priložnost je priredbo glasbe napisal Miroslav Paškvan. Vsi sodelujoči se zahvaljujemo  tudi Glasbeni šoli Vinka Vodopivca Ajdovščina in njihovi ravnateljici Bernardi Lozar Paškvan ter Urošu Nemaniču za podporo in pomoč pri snemanju glasbene podlage

Filmček si lahko ogledate na povezavi Zemlja kliče, več o festivalu pa preberite na tej povezavi.